Een zinderende inhaalrace en een bloedstollende slotfase. Maar uiteindelijk kwam Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball gisteravond net tekort bij Zorg en Zekerheid Leiden: 70-66.

Feyenoord Basketball liep drie kwarten achter Leiden aan. Vooral het begin (12-0 na 4 minuten) was tamelijk desastreus voor de te tam beginnende uitploeg. Via een ruststand van 43-32 werd het 54-46 na 3 kwarten. Daarna ontstond een geweldig gevecht, groeiden de Rotterdammers in de wedstrijd  een kregen de 5 Mei-hal stil.

Mede door goed spel van Isai Sow en Shavar Reynolds en de driepunters van Trey Diggs kwam het team langszij. Het werd  67-66 met nog een minuut te gaan.

Bij 69-66 en nog 12,5 seconden oo de klok mocht Shavar Reynolds aanleggen voor vrije worpen en leek een gelijke stand nog mogelijk. De veel fluitende scheidsrechters zagen tot twee keer toe een lijnfout. Weg kansen. Een woedende Toon van Helfteren kreeg zijn tweede technische fout van de avond en moest naar de kleedkamer, waarna Leiden de winst pakte.

Zonde, was de slotconclusie. Ook bij Toon van Helfteren die zijn team complimenteerde met de vechtlust en afsloot met een paar krachttermen.