Teamprestatie tegen de bekerwinnaar

10 april 2016

Teamprestatie tegen de bekerwinnaar

Afgelopen donderdag ging de ploeg van Armand Salomon de strijd aan tegen SPM Shoeters Den Bosch in de Maaspoort. Voor de wedstrijd werd de Bossche formatie in de bloemen gezet voor de winst van de nationale beker.

Challenge Sports moet het doen zonder Sergio de Randamie die een liesblessure heeft. In de eerste minuten gaat de strijd gelijk op. Rotterdam komt zelfs even op voorsprong (6-7), maar driepunters van Slagter en Williams zetten de thuisploeg op voorsprong: 14-7. Vanwege de blessure van De Randamie gebruikt Salomon zowel Vincent van Sliedregt als Coen Stolk in de rotatie; beiden maken hun eerste minuten al in het eerste kwart en hebben het zwaar vanwege het lengteoverwicht van de Bosschenaren.

In de laatste minuut van het eerste kwart speelt Rotterdam een prachtige aanval die eindigt met een assist van Anderson en een spetterende dunk van Lucas Steijn. Het eerste kwart eindigt met 29-23.

Michael Kok, die een dag eerder vanwege misselijkheid de training moest verlaten, scoort in twee minuten zeven punten door met name een driepunter. Maar Williams gooit ook van grote afstand raak en zo komt Rotterdam niet dichterbij. Den Boschcoach Sam Jones kan makkelijker wisselen met zoveel kwaliteit op de bank. Rotterdam komt niet dichterbij en moet de kleedkamer in met een ruststand van 50-39.

In het derde kwart gooit de thuisploeg er vooral verdedigend een schepje bovenop en raakt Rotterdam een paar keer erg ongelukkig de bal kwijt. Den Bosch loopt uit naar 70-49, Salomon neemt een time-out. Dat heeft niet direct effect, want Rotterdam krijgt de verdediging vanwege het lengte-overwicht van de thuisploeg niet dicht. Coen Stolk loopt binnen één minuut tegen drie persoonlijke fouten op. Het kwart eindigt met 75-52.

Toch geeft Challenge Sports niet op. Driepunters van Kok, Tamasauskas en Anderson brengen Rotterdam nauwelijks dichterbij, want ook de thuisploeg gooit eenvoudig raak: 80-64, 89-66, 91-69. In de laatste twee minuten brengt Rotterdam de achterstand nog terug via 93-69 naar de eindstand 93-75. Daarmee winnen ze overigens het laatste kwart met 18-23 en kunnen ze met opgeheven hoofd de Maaspoort verlaten.