Winst in Leeuwarden. Play-offs dichterbij.

12 april 2016

WINST IN LEEUWARDEN. PLAY-OFFS DICHTERBIJ.
De spanning was schier ondraaglijk in Sporthal ’t Kalverdijkje in Leeuwarden. Met nog 14 seconden op de klok schiet de Friese Amerikaan Javier Duren zijn ploeg naar een 80-78 voorsprong. Uitblinker bij Rotterdam, Lashard Anderson, die tot op dat moment 29 punten heeft laten aantekenen, krijgt de speciale bewaking in de enige aanval die Challenge Sports nog rest. Daardoor krijgt Vaidas Tamasauskas, met nog drie tellen op de klok, de kans om aan te leggen voor de driepunter … raak: 80-81 en ineens ziet de wereld er anders uit.

Ineens heeft Rotterdam de beste papieren om als zesde ploeg in de rangschikking naar de play-offs te gaan. Ineens beseffen de spelers dat hun seizoen waarschijnlijk niet al aanstaande donderdag al eindigt. Ineens doet Challenge Sports weer mee na de dramatische thuiswedstrijden tegen Amsterdam en Weert.

Challenge Sports speelde onder lastige omstandigheden in Friesland. Een bijna uitverkocht huis met een fanatieke supportersschare die op zeven mensen na uit Friezen bestond. Sergio de Randamie dacht voldoende hersteld te zijn van zijn liesblessure maar kwam al in het eerste kwart na drie minuten speeltijd tot de conclusie dat dat niet zo was.

Het is vooral Lashard Anderson die in het eerste kwart met 10 punten zijn ploeg op voorsprong houdt; kwartstand 19-23. In het tweede kwart loopt Rotterdam eerst zeven punten uit (21-28) maar komt de thuisploeg weer rap langszij (28-28). Rotterdam pakt dan weer een zeven-puntenmarge (34-41) en houdt een deel van die voorsprong vast bij rust: 39-43. Anderson is moeilijk af te stoppen en Steijn deelt wat dunkjes uit.

Het derde kwart is duidelijk voor Aris. Anderson loopt zich een paar keer vast en de drie Amerikanen van Aris komen los; ze pakken een 60-51 voorsprong. Het kwart eindigt met 64-58.

Dan wordt het billen knijpen. Rotterdam komt terug en brengt de stand in evenwicht (68-68). Bij Aris gaat er dan een aantal dingen mis en Rotterdam profiteert: 72-76. Aris herstelt zich, het publiek gaat uit zijn dak, en pakt de voorsprong: 80-78. Het vervolg weet u reeds: Rotterdam pakt toch de punten en stapt voldaan in de bus.