Onvolledig Forward Lease biedt goed partij aan bijna compleet Apollo

4 September 2016

Bij de allereerste oefenwedstrijd van Forward Lease, gisteren in en tegen Amsterdam, scoorde Forward Lease meteen een dikke voldoende. De eerste helft was goed, in de tweede helft kon de ploeg van Salomon, die afgelopen donderdag pas startte met de trainingen, nog maar weinig tegenstand bieden.

Forward Lease reisde met zeven man af naar de hoofdstad, nog zonder centers. Wel waren twee jongens toegevoegd die nog geen minuut op het hoogste nationale niveau geacteerd hadden (Maik Bouwer en Delvis Jursenas uit Litouwen, die in Rotterdam komt studeren). Naigel Onuoha speelt nog niet omdat hij nog in de laatste weken zit van zijn revalidatieproces.

Met een rotatie van slechts zes man stuurde Armand Salomon niet op resultaat maar op uitvoering en op het groeien in de afspraken voor dit seizoen.. Het was daarom verrassend hoe eenvoudig 010 meekon met 020, dat alleen Dimeo van der Horst miste die met Oranje in Denemarken was.

Amsterdam beschikte gisteren over drie lange mannen: de ons zeer bekende Sergio de Randamie, Max van Schaik en Joël Brand. Met name Coen Stolk buffelde verdedigend in de bucket. Aanvallend kwamen de scores bij Forward Lease vooral van buiten: vijf driepunters in de eerste helft, die eindigde met een Rotterdamse voorsprong van 25-44.

De voorspelbare foutenlast en de smalle rotatie zorgden ervoor dat die voorsprong niet te verdedigen bleek.. Als de thuisploeg een tandje bijschakelt en nadrukkelijk op de winst stuurt, forceert Rotterdam en dat werkt averechts. Aan het eind van het derde kwart heeft Amsterdam de voorsprong al bijna beet (.53-60) en in het vierde kwart, nadat Ties en Coen lichte blessures hebben opgelopen, komt Forward Lease bijna niet meer aan scoren toe. Eindstand: 74-62.

Balans: de ploeg hield aan de wedstrijd een goed gevoel over. Maik Bouwer en Coen Stolk bleven goed overeind. Michael Kok speelde overtuigend en volwassen. Ties Theeuwkens is afgetraind en schoot ouderwets, Lashard Anderson vermaakte het publiek met een aantal onnavolgbare acties.

Dinsdagavond speelt de ploeg zijn tweede oefenwedstrijd: om 19.00 uur in het Topsportcentrum tegen promotiedivisieploeg Cobra Nova uit Voorburg.

Spelers

Pavle Latinovic
Guard

#2

Lengte: 1.85 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 01-07-2000

Nationaliteit: NL

Tommie Vis
Forward

#7

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 16-09-2000

Nationaliteit: NL

Yamill Wip
Guard

#4

Lengte: 1.89 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 00-00-0000

Nationaliteit: SUR

Yannick Verweij
Assistent fysio

Assistent fysio

Mack Bruining
Point-guard

#5

Lengte: 1.89 m

Geboortedatum: 04-07-1997

Nationaliteit: NL

Jeroen de Baat
Forward

#13

Lengte: 2.00 m

Gewicht: 100kg

Geboortedatum: 30-09-1989

Nationaliteit: NL

Raidell de Pree
Forward

#8

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 17-11-1997

Nationaliteit: NL

Juan Davis
Forward

#9

Lengte: 2.03 m

Gewicht: 93kg

Geboortedatum: 08-08-1996

Nationaliteit: VS

Ordane Kanda-Kanyinda
Guard

#33

Lengte: 1.84 m

Gewicht: 85kg

Geboortedatum: 09-09-1996

Nationaliteit: Belgie

Arunas Mikalauskas
Forward

#0

Lengte: 2.04 m

Geboortedatum: 14-09-1997

Nationaliteit: Litouwen

Coen Stolk
Forward

#6

Lengte: 1.95 m

Geboortedatum: 26-06-97

Nationaliteit: NL

Jeroen van der List
Forward - Center

#11

Lengte: 2.13 m

Geboortedatum: 09-12-1989

Nationaliteit: NL

Toon van Helfteren
Hoofdcoach
Hesley Matroos
Team manager
Armand Salomon
Directeur commerciële en technische zaken
Paul de Vos
Directeur algemene zaken en communicatie

Nieuwsbrief