DE KOP IS ER AF, NU NOG PUNTEN.

10 oktober 2016

De eerste thuiswedstrijd van seizoen 2016-2017 zit er op. ZZ Leiden kwam, zag en overwon. Forward Lease miste Lashard Anderson, die met een spierblessure (bovenbeen) aan de kant bleef. Zonder Anderson moest Armand Salomon improviseren en dat was een domper die een enorme weerslag had op het spel van de thuisclub.

Leiden opent met 0-13 , Ties Theeuwkens vindt pas na 5 minuten voor het eerst het netje van de tegenpartij (3-13). Anthlon Bell scoort dan 7 punten op rij en Forward Lease loopt zo iets in. Na het eerste kwart staat het 12-19.

Leidenaar Floris Versteeg is in het tweede kwart niet af te stoppen. Hij scoort 13 van de 22 Leidse punten in het tweede kwart. Rotterdam krijgt het niet georganiseerd en loopt grote averij op. Twee minuten voor de rust wordt de thuisploeg gedubbeld: 18-36. Bij 22-41 gaan we rusten.

In het derde periode geeft Armand Salomon de ruimte aan zijn jonge bankspelers. Coen Stolk, Maik Bouwer en Sam van Dijk mogen met z’n drieën tegelijk eredivisie-ervaring opdoen. Vooral Sam van Dijk valt dan op. Hij leidt de aanval en gaat brutaal naar de ring. Hij scoort negen van de veertien Rotterdamse punten (zeven vrije worpen) in dat kwart. Floris Versteeg bepaalt met een verre buzzerbeater de stand na drie kwarten op 36-65.

Leiden-coach Vervaeck gaat in het vierde kwart net als Salomon naar zijn bank, maar het is helaas veel te laat om Leiden nog pijn te doen. De Rotterdammers gaan wel van het grootste verschil (36-68) in de eerste minuut naar een, gezien het wedstrijdverloop, acceptabele eindstand: 54-74.

Lucas Steijn pakt 15 rebounds, Anthlon Bell wordt topscorer aan Rotterdamse kant met 15 punten. Conclusie: Rotterdam speelde wel eens beter tegen Leiden.