Donar te sterk voor gehavend Forward Lease

17 December 2017

DONAR TE STERK VOOR GEHAVEND FORWARD LEASE

Aan de mooie reeks van overwinningen (3) kwam gisteren een einde in een met 3000 man gevuld Martiniplaza in Groningen. Forward Lease moest aantreden zonder spelverdeler Ordane Kanda (blessure), zonder forward Ties Theeuwkens (net vader geworden van een prachtige dochter) en zonder de voor de rest van het seizoen uitgeschakelde Kasper Averink. Niet verwonderlijk dat Forward Lease de punten in het hoge noorden moest achterlaten, toch speelden de Rotterdammers niet onverdienstelijk.

Coach Armand Salomon koos voor een taktiek waarbij de Donar niet over zijn team zou heen vliegen. In oktober won Donar in Rotterdam al met 68-108. Hij gaf zijn ploeg de opdracht om de Groningers in ieder geval onder de 100 punten te houden. Dan moet het tempo eruit en als je dan twee basisspelers mist, leidt dat natuurlijk ook tot weinig punten van je eigen ploeg. En zo ging het gisteravond precies.

Bij 14-8 houdt Salomon zijn ploeg met een time-out nog even bij de les, waardoor de eerste kwartstand 20-12 acceptabel is. Michael Kok moet op de voor hem onwennige pointguard positie het lastige werk opknappen om de lijnen in de aanval uit te zetten. Maar na twee minuten in het tweede kwart moet hij geblesseerd naar de kant. Trevor Setty moet dan zijn rol tijdelijk overnemen en in die positie komt hij lastiger tot scoren. Mike Bouwer is dan al in de ploeg gekomen.

Verdedigend speelt Forward Lease niet onaardig, de ploeg houdt het onder het eigen bord met compact spel redelijk droog, maar tegen het schotgeweld van Arvin Slagter is niemand opgewassen. Elf punten op rij scoort hij, de meeste van achter de driepuntlijn. We gaan rusten met 37-24.

Forward Lease geeft het niet op. In het derde kwart sluipt de ploeg zelfs dichterbij; scores van Setty, Stolk en Kok verkleinen de achterstand tot 42-34. Maar als dan ook Aron Royé (met driepunters) en Drago Pasalic zich met de scores gaan bemoeien is het snel afgelopen met de Rotterdamse opmars. Het derde kwart eindigt met 57-37.

In het vierde kwart loopt de thuisploeg verder uit. Trevor Setty blijft er de lol van inzien en steekt na een verre, rake driepunter zijn handen in de lucht. Het Gronings publiek heeft er een applaus voor over. Ook Chris Commons scoort zijn punten, maar twee man in de dubbele cijfers is bij lange na niet voldoende om Donar tegenspel te bieden. Het wordt uiteindelijk 82-49.

Trevor Setty is met 16 punten topscorer aan Rotterdamse kant, Chris Commons volgt met 13 punten.

Spelers

Pavle Latinovic
Guard

#2

Lengte: 1.85 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 01-07-2000

Nationaliteit: NL

Tommie Vis
Forward

#7

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 16-09-2000

Nationaliteit: NL

Yamill Wip
Guard

#4

Lengte: 1.89 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 00-00-0000

Nationaliteit: SUR

Yannick Verweij
Assistent fysio

Assistent fysio

Mack Bruining
Point-guard

#5

Lengte: 1.89 m

Geboortedatum: 04-07-1997

Nationaliteit: NL

Jeroen de Baat
Forward

#13

Lengte: 2.00 m

Gewicht: 100kg

Geboortedatum: 30-09-1989

Nationaliteit: NL

Raidell de Pree
Forward

#8

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 17-11-1997

Nationaliteit: NL

Juan Davis
Forward

#9

Lengte: 2.03 m

Gewicht: 93kg

Geboortedatum: 08-08-1996

Nationaliteit: VS

Ordane Kanda-Kanyinda
Guard

#33

Lengte: 1.84 m

Gewicht: 85kg

Geboortedatum: 09-09-1996

Nationaliteit: Belgie

Arunas Mikalauskas
Forward

#0

Lengte: 2.04 m

Geboortedatum: 14-09-1997

Nationaliteit: Litouwen

Coen Stolk
Forward

#6

Lengte: 1.95 m

Geboortedatum: 26-06-97

Nationaliteit: NL

Jeroen van der List
Forward - Center

#11

Lengte: 2.13 m

Geboortedatum: 09-12-1989

Nationaliteit: NL

Toon van Helfteren
Hoofdcoach
Hesley Matroos
Team manager
Armand Salomon
Directeur commerciële en technische zaken
Paul de Vos
Directeur algemene zaken en communicatie

Nieuwsbrief