Forward Lease boekt belangrijke winst

24 December 2017

Winnen voor de winterstop is niet onbelangrijk en zeker als de vijfde plaats in de competitie op het spel staat. Aris Leeuwarden en Forward Lease speelden wellicht niet hun beste wedstrijd van het seizoen maar het duel was zeker spannend en daarmee heel aantrekkelijk voor de 700 mensen die in deze grijze dagen voor de kerst naar het Topsportcentrum waren gekomen.

Forward Lease wordt vooraf de beste kans op winst toegedicht zeker als blijkt dat de Friezen Stefan Mladenovic en Valentijn Lietmeijer vanwege blessures moeten missen.

Bij Forward Lease staat de deze week aangesloten Micheal Madanly in de basis.

Aris schiet brutaal uit de startblokken en scoort in de eerste vijf minuten tien punten. Forward Lease zet daar slechts twee driepunters tegenover (Setty en Theeuwkens): 6-10. Een time-out van Salomon moet zijn ploeg bij de les krijgen. Met een 9-0 run stelt zijn team orde op zaken. Met name Chris Commons is dan met een bommetje en een and-one belangrijk, waardoor het eerste kwart eindigt bij18-12.

De thuisploeg houdt de voorsprong maar kort vast, want Aris sluit steeds weer aan. Het lijkt even een wedstrijd tussen het duo Ordane Kanda/Chris Commons en Leroy Peterson/Emile Blackman. In de eerste zeven minuten van dit kwart komen alle scores van deze vier. Niels Bunschoten en Trevor Setty laten met hun driepunters nog even zien wat ze het beste kunnen. Met een minieme voorsprong voor Rotterdam (34-33) gaan we de rust in

Het derde kwart bewijst hoe belangrijk de driepunter is geworden in het hedendaagse basketbal. Forward Lease benut er zes en Aris stelt er vijf (drie van Blackman) tegenover. Het resulteert in evenwicht aan het einde van het derde kwart (58-58) en daar is het publiek voor gekomen.

Forward Lease heeft voldoende vertrouwen in de goede afloop want de ploeg beschikt de laatste wedstrijden over een goed eindschot. Ordane Kanda gaat voorop in de strijd en brengt zijn team met zeven punten op rij op een 70-63. Die voorsprong geeft de thuisploeg niet meer uit handen. Blackman scoort de laatste zeven punten voor zijn ploeg maar dat zet geen zoden meer aan de dijk. Commons gooit met twee scores de wedstrijd op slot. Met bijna de grootste voorsprong in de wedstrijd wint Rotterdam: 83-74.

Blackman (34 punten) en Kanda (28 punten) zijn de topscorers in de wedstrijd.

Met twaalf punten uit twaalf wedstrijden sluit Forward Lease het eerste deel van de competitie af. Bij de kerstboom kunnen de de Rotterdammers in het linkerrijtje omhoog kijken.

Spelers

Pavle Latinovic
Guard

#2

Lengte: 1.85 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 01-07-2000

Nationaliteit: NL

Tommie Vis
Forward

#7

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 16-09-2000

Nationaliteit: NL

Yamill Wip
Guard

#4

Lengte: 1.89 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 00-00-0000

Nationaliteit: SUR

Yannick Verweij
Assistent fysio

Assistent fysio

Mack Bruining
Point-guard

#5

Lengte: 1.89 m

Geboortedatum: 04-07-1997

Nationaliteit: NL

Jeroen de Baat
Forward

#13

Lengte: 2.00 m

Gewicht: 100kg

Geboortedatum: 30-09-1989

Nationaliteit: NL

Raidell de Pree
Forward

#8

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 17-11-1997

Nationaliteit: NL

Juan Davis
Forward

#9

Lengte: 2.03 m

Gewicht: 93kg

Geboortedatum: 08-08-1996

Nationaliteit: VS

Ordane Kanda-Kanyinda
Guard

#33

Lengte: 1.84 m

Gewicht: 85kg

Geboortedatum: 09-09-1996

Nationaliteit: Belgie

Arunas Mikalauskas
Forward

#0

Lengte: 2.04 m

Geboortedatum: 14-09-1997

Nationaliteit: Litouwen

Coen Stolk
Forward

#6

Lengte: 1.95 m

Geboortedatum: 26-06-97

Nationaliteit: NL

Jeroen van der List
Forward - Center

#11

Lengte: 2.13 m

Geboortedatum: 09-12-1989

Nationaliteit: NL

Toon van Helfteren
Hoofdcoach
Hesley Matroos
Team manager
Armand Salomon
Directeur commerciële en technische zaken
Paul de Vos
Directeur algemene zaken en communicatie

Nieuwsbrief