Gehavend Feyenoord onderuit in de beker

21 December 2018

Het leek wel afgekeken van de voetballers van Feyenoord. Fantastisch spel tegen PSV, twee keer met 4-1 winnen van VVV en Emmen en vervolgens dramatisch onderuit tegen Fortuna. 

Winnen de basketballers bijna van Donar, maar spelen ze ver beneden hun niveau tegen de Dutch Windmills, die zelf overigens een uitstekende wedstrijd speelden. 

Feyenoord opent met 9-0, maar de Windmills komen al snel terug op 11-10. Een driepunter van Setty maakt er 14-12 van, maar Floris Versteeg kan dat ook. Het wordt 14-15 voor de Dordtenaren. Met opnieuw een bommetje tekent Sam van Dijk voor de eerste kwartstand: 17-17. 

Dority LaVonte maakt zijn debuut bij de Dordtnaren en dat doet hij meer dan verdienstelijk. Onder zijn leiding loopt Dordrecht uit naar een 31-44 ruststand. Bij Feyenoord valt heel veel net niet, terwijl de Windmills met scherp schieten. Op de bank zien de Rotterdammers nog steeds Ties Theeuwkens en Jeroen van der List, die pas in het nieuwe jaar weer binnen de lijnen komen. Dat geldt ook voor Coen Stolk, die in de competitiewedstrijd in en tegen Dordrecht een middelzware hersenschudding opliep. 

De eerste vijf minuten van het derde kwart geeft hetzelfde beeld. De Windmills lopen uit naar een voorsprong van 22 punten: 37-59. Door twee driepunters van Michael Kok haakt de thuisploeg weer een beetje aan. Aan het eind van dat kwart (51-62) lijkt er nog wat mogelijk voor de Rotterdammers. 

Dordrecht blijft degelijk en trefzeker spelen en loopt in het laatste bedrijf weer uit naar een eindstand van 60-81. De Windmills plaatsen zich daarmee voor de laatste acht. Feyenoord zal vrijdag tegen Amsterdam uit een ander vaatje moeten tappen. Wellicht geeft de bekerwedstrijd in De Kuip tegen Utrecht, die door de complete selectie wordt bijgewoond, een voorspelling voor het nu extra belangrijke treffen in de hoofdstad.