Zeeuw & Zeeuw zoekt eerherstel in laatste thuiswedstrijd van 2019

11 december 2019

Morgen speelt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord de zevende en laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar, om 19.45 uur tegen Basketball Academie Limburg. De enige ploeg tegen wie we thuis nog niet speelden. Ben jij er voor de laatste keer in 2019 bij in het Topsportcentrum? 

Na de 103-63 nederlaag tegen koploper Landstede Hammers, zal het team van Toon van Helfteren ongetwijfeld extra gemotiveerd zijn om te winnen. Met de nadruk op extra, want Zeeuw & Zeeuw Feyenoord oogt al heel het seizoen energiek en gedreven. 

Aan de andere kant zal de uitglijder in Zwolle ook in Limburg zijn opgevallen. De Feyenoorders hadden het op 2 november niet makkelijk in Weert, toen het verschil pas in de laatste vijf minuten werd gemaakt. Het werd toen 69-82. 

Toen kon Feyenoord echter over een fitte ploeg beschikken. Dat is nu nog maar de vraag, want Jeroen van der List en Willem Brandwijk waren zondag niet inzetbaar. BAL ruikt ongetwijfeld bloed. 

Daar staat het thuisvoordeel van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord tegenover. De cijfers zijn indrukwekkend: van de zes thuiswedstrijden wonnen de Feyenoorders er vijf. De enige verliespartij, tegen Zorg & Zekerheid Leiden, was bovendien wel heel nipt: 69-72. 

Daaraan moet wel toegevoegd worden dat het thuiseffect wellicht niet bereikt had kunnen worden zonder de steun van het publiek. Ook tegen BAL is jouw steun weer essentieel. Om met de woorden van Jeroen van der List te spreken: “De supporters zijn echt een zesde man op het veld. Dat geeft echt iets extra’s.” Zonder jou geen feestje, dus bestel snel je kaarten via www.rotterdambasketbal.nl/tickets.