Haroen Peigham van Helai: ‘Feyenoord zit in mijn hart’

8 January 2020

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord en Afghaans restaurant Helai tekenden afgelopen maandag een driejarige partnerovereenkomst. Volgens eigenaar Haroen Peigham is het partnerschap met Feyenoord Basketball een logische stap om zijn groeiambities waar te maken. “Mensen bij elkaar brengen, daar doe ik het voor.” 

Verliefd op Rotterdam 

Haroen Peigham was 18 jaar toen hij en met zijn (familie) Afghanistan ontvluchtte vanwege oorlogsgeweld. Aanvankelijk vestigde de familie zich in Rockanje, volgens Haroens vader omdat ‘daar niemand Afghaans sprak en ze dus sneller de Nederlandse taal zouden leren.’ Na een paar jaar vertrok het gezin naar Rotterdam. Haroen maakte pijlsnel carrière in de horeca en richtte in 2016 Helai op, dat op loopafstand van het Topsportcentrum ligt. 

“Ik was op slag verliefd op Rotterdam”, vertelt Haroen. “Rotterdam is een nuchtere stad met hardwerkende mensen, die open staan voor andere dingen. Maar toen ik hier kwam, was er nog geen echt Afghaans restaurant. Maar ik voelde dat mensen daar wel open voor zouden staan. Dat is gelukkig ook zo gebleken.” 

Foto: Luka de Kruijf

Toegankelijk 

Het geheim van Helai? “Afghaanse gastvrijheid in combinatie met een heel toegankelijke keuken”, zegt Haroen. “Het eten is gekruid en soms ook pittig, maar niet extreem. Daardoor valt de Afghaanse keuken bij veel mensen goed in de smaak. Onze Kabulirijst bijvoorbeeld, dat is de Afghaanse trots. Maar ook onze mixed grill is erg populair, net als de rijsttafel. Heel leuk voor liefhebbers van shared dining.” Tip: bekijk hier het menu. 

Partnerschap 

Haroen is blij met het partnerschap met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball, dat onder andere inhoudt dat het funding dinner hier de komende jaren plaatsvindt. “Partner zijn betekent voor mij vooral samen ergens voor gaan. Wat dat betreft hebben Feyenoord en Helai veel gemeen. Of het nu lekker eten is of basketbal: allebei brengen we mensen bij elkaar. Daar doe ik het voor.” 

Benieuwd naar alle mogelijkheden om partner te worden van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball? Neem vandaag nog contact op met Armand Salomon via a.salomon@feyenoord.nl.