Feyenoord en Mickey’s Service Station tekenen partnerovereenkomst

21 January 2020

U heeft hem wellicht al gespot: de gloednieuwe spelersbus van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. De bus wordt ter beschikking gesteld door een man die al bijna 15 jaar op allerlei manieren bijdraagt aan de ontwikkeling van basketbal in Rotterdam: Mimoun Maimouni.

Voor veel mensen is de 35-jarige Mimoun een bekend gezicht. Niet gek: hij is praktisch opgegroeid in Rotterdamse basketbalwereld. Van Gunco of Rotterdam Basketbal in het verleden, tot Zeeuw & Zeeuw Feyenoord nu: Mimoun, met de bijnaam Mickey, draait al lang mee.

Van dweiler tot sponsor

Uiteraard was dat niet altijd op de manier zoals dat nu is. “Ik basketbalde vroeger zelf graag, al was het puur voor de lol. Dat was in eerste instantie nog bij een satellietclub van Rotterdam Basketbal, maar ik vond het toen al leuk om als vrijwilliger iets voor het eredivisieteam te betekenen. Als dweiler bijvoorbeeld, maar later bijvoorbeeld ook als teamassistent.”

Inmiddels voorziet hij in de spelersbus en bijbehorende chauffeurs- en onderhoudsdiensten voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. “Dit doe ik nu al voor het derde seizoen, maar dit seizoen is de bus echt helemaal in Feyenoordstijl”, zegt Mimoun, die overigens ook de muziek verzorgt tijdens de thuiswedstrijden.

Mickey’s Service Station

Met zijn bedrijf, Mickey’s Service Station, voorziet hij in onderhoud en reparatie van bedrijfswagenparken. “Ik onderscheid me hierin van andere onderhoudsbedrijven doordat ik het onderhoud ook ’s avonds uit kan voeren”, vertelt Mimoun. “De meeste bedrijfsauto’s zijn overdag natuurlijk in gebruik. Ik haal de auto na werktijd op, voer het onderhoud uit en zorg dat hij voor de eerstvolgende dienst klaar is.”

Plezier en trots

“Ik ben altijd diehard fan van Rotterdam Basketbal geweest”, zegt hij. “Ik ga er altijd met plezier en trots naartoe. Op deze manier kan ik iets betekenen voor de club, dat vind ik mooi. Ik draag graag bij aan het uitbouwen van het merk Feyenoord Basketball in Rotterdam.”