Jan Hofstede van Zeeuw & Zeeuw: ‘Ik wil basketbal in Rotterdam op de kaart zetten’

4 February 2020

Al sinds 2012 is Jan Hofstede betrokken bij Feyenoord Basketball. In eerste instantie ging het om een spelersauto, destijds met Kia Autohaag Zeeuw. Inmiddels is hij hoofdsponsor Zeeuw & Zeeuw én shirtsponsor met leasemerk Forward Lease en rijdt bijna de hele selectie in Zeeuw & Zeeuw-auto’s. “De missie is om basketbal in Rotterdam groter te maken.” 

Jan Hofstede maakt sinds 2009 deel uit van het directieteam van het huidige Zeeuw & Zeeuw en is sinds vorig jaar algemeen directeur. In die tijd heeft hij het autobedrijf hard zien groeien. Met de overname van Schakel Autogroep, begin januari, telt het bedrijf inmiddels 33 vestigingen en ongeveer 560 medewerkers. 

Al acht jaar partnerschap 

“In 2012 openden we met toenmalige Kia Autohaag Zeeuw vestigingen in Schiedam en Rotterdam”, herinnert Hofstede zich. “In dat jaar zocht Rotterdam Basketbal naar een auto voor speler Nick Oudendag, die tijdens het seizoen naar de club kwam. Wij hadden net die nieuwe vestigingen geopend en dus was de stap naar het Topsportcentrum snel gemaakt.” 

“Daarna zijn we ieder jaar wel wat meer gaan doen”, vervolgt Jan. “Ik wil met Feyenoord Basketball vooral twee dingen bereiken: het zakelijke netwerk versterken en meer publiek trekken. Want basketbal is in mijn ogen een hartstikke leuke sport waar zeker meer aandacht voor zou moeten zijn. Daarom nodigen we bijvoorbeeld regelmatig onze zakenrelaties en klanten uit voor wedstrijden.” 

Foto: Luka de Kruijf

Coach 

“Op mijn 14e begon ik zelf met basketballen”, blikt Jan terug. “Dat was bij basketbalvereniging Blue Herons in Vianen. Ik vond het direct een heel leuke sport. Ik heb nooit op heel hoog niveau gespeeld, maar wel gecoacht. Ik heb al mijn coachdiploma’s gehaald en ben op mijn 22e gaan coachen. Uiteindelijk heb ik een tijd lang het promotiedivisieteam van Blue Herons gecoacht.”

Met alle diploma’s die hij op zak heeft, mag Jan zelfs eredivisie coachen. Daar heeft hij geen plannen voor, vertelt hij: “Nee, dat is nooit een ambitie geweest. Wel lijkt het me leuk om ooit een jeugdteam te coachen.” 

Een team smeden 

Wat dat betreft is het niet gek dat de passie van Jan in de eerste plaats het smeden van een team is. “Dat is ook waarom ik zo graag in de autobranche werk. Je moet veel mensen met verschillende taken en achtergronden met elkaar samen laten werken: verkopers, monteurs, receptionisten, administratie. Dat kan best complex zijn, maar dat is tegelijkertijd wat ik zo mooi vind.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *