ROTTERDAM TOPSPORT EN FEYENOORD BASKETBALL: ONLOSMAKELIJK VERBONDEN

11 February 2020

Al bijna dertig jaar lang ondersteunt Rotterdam Topsport het Eredivisiebasketbal in Rotterdam. Financieel, maar vooral ook met kennis en expertise. Jan Tromp, projectleider bij Rotterdam Topsport: ‘Met elkaar proberen we het maximale eruit te halen.’ 

Maandagmiddag verlengden Rotterdam Topsport en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball hun samenwerking. Dat vond plaats in Ahoy, waar voor de 46e keer het ABN AMRO World Tennis Tournament plaatsvindt. Het was zeker niet de eerste keer dat beide partijen hun handtekening zetten. “De samenwerking met Feyenoord Basketball, voorheen Rotterdam Basketbal, gaat al jaren terug”, vertelt Jan, zelf al twaalf jaar actief bij Rotterdam Topsport. “Rotterdam Topsport bestaat al dertig jaar en de samenwerking is er ook al ongeveer zo lang.” 

Als een spin in het web verbindt Rotterdam Topsport partijen met elkaar en ondersteunt hen in het bereiken van hun doelen. “We denken bijvoorbeeld mee hoe we het onderwijs en Feyenoord Basketball nog meer naar elkaar toe kunnen brengen. Natuurlijk door basketbal naar de scholen te brengen, maar ook door stages binnen de organisatie.” 

Zelf heeft Jan een brede sportinteresse. “Natuurlijk volg ik het basketbal graag. Ik vind het een heel leuke sport om te kijken. Maar ik heb een passie voor bijna alle sporten. Ik vind het vooral mooi om de passie en energie te zien bij de mensen die met hun sport en organisatie bezig zijn. Dat zie je bij Feyenoord Basketball ook heel duidelijk. Het is een club die midden in de stad staat en waar de mensen zich volop inzetten voor basketbal in Rotterdam. Meer publiek trekken, het bedrijfsleven verbinden. Daar ondersteunen wij uiteraard graag in. Zo maken we elkaar elke dag een beetje beter.’


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *