YAMILL WIP NAAR ZEEUW & ZEEUW FEYENOORD

23 August 2020

De 22-jarige forward Yamill Wip begint bij Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball aan zijn carrière als professioneel basketballer. Wip komt uit Suriname en ging van daaruit naar Lee College in de Verenigde Staten.
 
De komst van Wip past mooi in de historie van de club. Wip startte als basketballer bij CLD in Paramaribo en stapte later over naar Yellow Birds. In Rotterdam speelden vroeger veel jongens, afkomstig van deze Surinaamse clubs, die in Rotterdam kwamen studeren. De oorspronkelijke naam van Feyenoord Basketball is AMVJ Rotterdam; vanuit deze sociëteit is de basketbalclub opgericht met name voor Surinaamse studenten.
 
In 2017 startte Wip bij Lee College in Texas. In zijn tweede seizoen werd hij vanwege blessures ‘geredshirt’. In zijn derde jaar speelde hij 31 van de 32 wedstrijden en stond hij veertien keer in de basis. Wip was in dat jaar goed voor 5,4 punten en 1,7 rebounds met schotpercentages van 34,3 driepunters en 53,1 vrije worpen. Zijn career-high behaalde hij op 3 januari van dit jaar met 18 punten tegen Panola.
 
Yamill Wip, die naar Rotterdam op voorspraak van Charlon Kloof, zegt over zijn start in Rotterdam: “Ik ga de eredivisie gebruiken als springplank om op een hoger niveau te komen en bij grotere teams in Europa te spelen.”
 
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball contracteerde met Wip de achtste selectiespeler. Eerder tekenden Coen Stolk, Mack Bruining, Jeroen van der List, Ordane Kanda, Arunas Mikasauskas en de Amerikanen Juan Davis en Dalven Brushier.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *