Paul de Vos krijgt een welverdiend maar ‘ongewenst’ speldje

15 December 2020

15 december 2020. Het moest de dag worden waarop het Rood-witte huis getest zou worden. Een evenement dat Feyenoord Basketball zou organiseren om samen met andere Rotterdammers vooruit te blikken op betere tijden.

Helaas moest het hele project afgeblazen worden. Nederland zit tenslotte in een strenge lockdown.

15 december is ook de verjaardag van Paul de Vos. Hij is vandaag 67 geworden. En natuurlijk is het ook voor hem jammer, dat het niet uitgebreid gevierd kan worden. Geen verjaardagsetentje, geen mensen op de borrel. Het zou waarschijnlijk een dag als vele anderen worden. Paul moest sowieso eerst het Roodwitte huis ‘ontmantelen’ en de vele mensen afbellen die toegezegd hadden om langs te komen.

Uitkijkende over de Nieuwe Maas mijmerde Paul over zijn fantastische project, dat voorlopig op de lange baan is geschoven. Verbaasd keek hij op toen een kleine groep familie en bekenden binnen kwam in het prachtige pand van IVA. Ook Jaap van der Put was er als vertegenwoordiger van de NBB. Paul rook onraad en iedereen die hem een beetje kent, snapt dat hij zich langzaam maar zeker erg ongemakkelijk ging voelen.

Paul wil en hoeft namelijk niet in het middelpunt van de belangstelling te staan. Uit de mooie woorden van Jaap bleek dat hij de tijdelijke aandacht wel degelijk verdient.

Vanaf zijn 20ste (!) voorzitter van AMVJ, de basketbalclub die aan de basis ligt van topbasketbal in Rotterdam. Trekker en grondlegger van vele maatschappelijke projecten en trajecten als Playing for Success, Walking Basketball en vele clinics op scholen. Teammanager van het Nederlands Juniorenteam, Directeur, bestuurder en vooral de meest aimabele en integere ‘vrijwilliger’ van nu Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Paul is de mister Basketball van Rotterdam.

Dit wordt ook door de NBB (h)erkent, nadat Leo de Kruijf (een van de andere vrijwilligers) het initiatief heeft genomen om de verdiende waardering formeel te laten onderstrepen met een bondsspeld.

Bij het toosten en proosten leek er zelfs even op, dat Paul deze ceremonie eigenlijk niet meer zo erg vond. Dit liever dan in de schijnwerpers staan op de middencirkel in een vol Topsportcentrum….. alhoewel Paul volgens zijn eigen woorden “niet kan wachten om zijn favoriete spelletje van zijn favoriete club weer aan zoveel mogelijk Rotterdammers te kunnen tonen”. Paul is voorlopig nog niet klaar; op naar een nieuwe prijs!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spelers

Pavle Latinovic
Guard

#2

Lengte: 1.85 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 01-07-2000

Nationaliteit: NL

Tommie Vis
Forward

#7

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 16-09-2000

Nationaliteit: NL

Yamill Wip
Guard

#4

Lengte: 1.89 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 00-00-0000

Nationaliteit: SUR

Mack Bruining
Point-guard

#5

Lengte: 1.89 m

Geboortedatum: 04-07-1997

Nationaliteit: NL

Raidell de Pree
Forward

#8

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 17-11-1997

Nationaliteit: NL

Juan Davis
Forward

#9

Lengte: 2.03 m

Gewicht: 93kg

Geboortedatum: 08-08-1996

Nationaliteit: VS

Ordane Kanda-Kanyinda
Guard

#33

Lengte: 1.84 m

Gewicht: 85kg

Geboortedatum: 09-09-1996

Nationaliteit: Belgie

Arunas Mikalauskas
Forward

#0

Lengte: 2.04 m

Geboortedatum: 14-09-1997

Nationaliteit: Litouwen

Coen Stolk
Forward

#6

Lengte: 1.95 m

Geboortedatum: 26-06-97

Nationaliteit: NL

Jeroen van der List
Forward - Center

#11

Lengte: 2.13 m

Geboortedatum: 09-12-1989

Nationaliteit: NL

Nieuwsbrief