PAY BACK TIME

18 March 2021

Dat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord aan een sterk seizoen bezig is, was al wel duidelijk. Het grootste verlies dat het team moest incasseren was op 23 januari in Den Helder, het verschil was toen zeven punten. Daarna noteerden de Rotterdammers louter kleinere nederlagen of winstpartijen.

Eén van die verloren wedstrijden was begin februari in Den Bosch. In de laatste minuut moest Zeeuw & Zeeuw toen capituleren (73-71). Toon van Helfteren zal voor deze wedstrijd dit nipte verlies in herinnering hebben gebracht. Pay back time.

Yamill Wip komt dit seizoen niet meer in actie voor de thuisploeg en naast hem zit Ordane Kanda met een knieblessure op de bank. De eerste score komt op naam van Juan Davis, het punt gaat de boeken in als het 75.000ste punt in de (30 jaar) eredivisie van de club. In de eerste minuten gaat de strijd gelijk op, de thuisclub staat het vaakst op voorsprong. Omdat Jeroen de Baat een inleggertje mist, pakken de Heroes de kwartstand: 22-23.

Foto: Luka de Kruijf

De Bossche coach Jaumin heeft zijn team duidelijk geïnstrueerd om Arunas Mikalauskas geen enkele ruimte te geven. Daarmee heeft hij buiten Juan Davis gerekend. Bij 22-25 benut hij eerst zijn twee vrije worpen en in de volgende aanval laat hij een bommetje vallen. Als Mack Bruining na een break scoort is het initiatief weer volledig bij de thuisploeg (29-25). Dan maakt Boy van Vliet een onsportieve fout op Mikalauskas. Die aanval levert Feyenoord uiteindelijk via vrije worpen en balbezit vier punten op. Als Raidell de Pree vervolgens laat zien dat ook hij een driepunter in huis heeft, is de 10-0 run een feit. Een driepunter van Coen Stolk en daarna weer één van Davis, zet Zeeuw & Zeeuw op de grootste voorsprong in de eerste helft (46-32). We gaan rusten bij 54-41.

De Heroes gooien er in de tweede helft verdedigend een schepje bovenop. Jeroen van der List loopt een aanvallende fout op. De Bosschenaren kruipen dichterbij: 56-51. Het is een cruciale fase in de wedstrijd. Davis, weer hij, doorbreekt de Heroes-run met een driepunter en Mack Bruining scoort na een steal. De gasten kunnen dit tikje niet verwerken en Feyenoord gaat erop en erover met een dunk van Van der List, driepunters van Bruining en Stolk en een and-one van Mikalauskas: 72-55. Davis bepaalt de kwartstand met nog eens een driepunter: 79-61.

Na één minuut in het vierde kwart heeft Zeeuw & Zeeuw er al twee driepunters in liggen (Bruining en Davis). Een tip-in van Jeroen van der List brengt de stand op 91-70. Feyenoord loopt uit naar de grootste voorsprong in de wedstrijd: 100-72. Met nog zes minuten te gaan, gaat Van Helfteren naar zijn bank. Pavle Latinovic mag de lijnen gaan uitzetten, Sedale Veira maakt zijn eredivisiedebuut. Jeroen de Baat heeft gedurende de wedstrijd al minuten gesprokkeld en beloont zijn optreden met een alley-oop (105-84).

Foto: Luka de Kruijf

Van Helfteren ziet Heroes verbaasd uit alle macht pressen tegen zijn jonkies en neemt daarom een time-out. De Bossche coach Jaumin reageert daar furieus op, terwijl bij deze stand in de laatste minuut wat meer berusting op zijn plaats zou zijn. Jeroen de Baat zet de eindstand op het wedstrijdformulier: 106-87.

Juan Davis is de man van de wedstrijd met 31 punten en 15 rebounds; hij scoort een efficiency van 41. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord pakt de vierde plaats op de ranglijst. Zaterdag naar Den Helder, ook daar valt iets terug te betalen.

Toon van Helfteren na de wedstrijd
Juan Davis na de wedstrijd
Mack Bruining na de wedstrijd

Spelers

Pavle Latinovic
Guard

#2

Lengte: 1.85 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 01-07-2000

Nationaliteit: NL

Tommie Vis
Forward

#7

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 16-09-2000

Nationaliteit: NL

Yamill Wip
Guard

#4

Lengte: 1.89 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 00-00-0000

Nationaliteit: SUR

Mack Bruining
Point-guard

#5

Lengte: 1.89 m

Geboortedatum: 04-07-1997

Nationaliteit: NL

Raidell de Pree
Forward

#8

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 17-11-1997

Nationaliteit: NL

Juan Davis
Forward

#9

Lengte: 2.03 m

Gewicht: 93kg

Geboortedatum: 08-08-1996

Nationaliteit: VS

Ordane Kanda-Kanyinda
Guard

#33

Lengte: 1.84 m

Gewicht: 85kg

Geboortedatum: 09-09-1996

Nationaliteit: Belgie

Arunas Mikalauskas
Forward

#0

Lengte: 2.04 m

Geboortedatum: 14-09-1997

Nationaliteit: Litouwen

Coen Stolk
Forward

#6

Lengte: 1.95 m

Geboortedatum: 26-06-97

Nationaliteit: NL

Jeroen van der List
Forward - Center

#11

Lengte: 2.13 m

Geboortedatum: 09-12-1989

Nationaliteit: NL

Nieuwsbrief