WEER WINST OP LANDSTEDE

28 March 2021

Wie vòòr de wedstrijd een blik op de ranglijst wierp, zag Landstede Zwolle op de tweede plaats staan met slechts drie verloren wedstrijden; één daarvan was op 4 maart in hetzelfde Rotterdamse Topsportcentrum (83-82). Zeeuw & Zeeuw Feyenoord verloor tot op heden zes wedstrijden. Op basis daarvan lag een Zwolse overwinning meer voor de hand, maar het pakte weer anders uit.

Landstede moet het vandaag doen zonder Noah Dahlman (blessure) en Mike Schilder (ziek), de thuisploeg mist nog steeds Ordane Kanda, maar heeft vanavond wel een nieuwe aanwinst binnen de lijnen, Joonas Lehtoranta. De Fin heeft in de paar trainingen die hij deze week meemaakte, kennelijk voldoende vertrouwen gewekt bij Toon van Helfteren, want hij maakt meteen deel uit van de starting five. Yaslin Joseph opent de score, Mack Bruining zorgt voor de eerste punten voor Zeeuw & Zeeuw (4-2). Met driepunters van Arunas Mikalauskas en Jeroen van der List loopt Feyenoord naar 11-7.

Joonas Lehtoranta tekent met een driepunter voor zijn eerste Rotterdamse score. Coen Stolk en Juan Davis laten binnen een minuut zien ook over dit wapen te beschikken. Alleen Nigel van Oostrum scoort nog van die afstand voor Zwolle waardoor de Rotterdammers na het eerste kwart een gaatje hebben: 22-11.

Foto: Luka de Kruijf

In het tweede kwart houdt de thuisploeg de voorsprong vast zonder echt goed te spelen. Halverwege, bij 29-27, maakt Van Helfteren zich in de time out bijzonder boos, omdat zijn team de bal niet lekker rond laat gaan. De Hammers kruipen nog dichterbij, komen tot op één punt (37-36), maar Juan Davis, die vanavond voor zijn zoveelste double-double zorgt, zekert met twee rake vrije worpen een kleine voorsprong bij de rust (39-36).

Na de pauze geven de teams elkaar nog steeds weinig toe. De livestreamvolgers voelen dan al dat het er voor de zoveelste keer om gaat spannen vanavond. Na drie minuten zet Van Oostrum de bezoekers op een 42-46 voorsprong, maar Zeeuw en Zeeuw komt terug met vijf punten van Davis en twee van Lehtoranta (49-49). Nog twee keer komt het gelijk in dit kwart: 53-53 en 55-55. Een drive van Lehtoranta zorgt toch weer voor de Rotterdamse voorsprong na het derde kwart (57-55).

In het laatste bedrijf opent Van der List de score, die Ralf de Pagter beantwoordt met een driepunter (59-58). Coen Stolk en Raidell de Pree (met een heerlijk bommetje) tillen het verschil naar 64-58. Dan valt de Rotterdamse productie even stil. Jhonathan Dunn, Bart van Schaik en De Pagter trekken de stand wederom gelijk: 66-66. Tot twee minuten voor het eindsignaal blijft dat evenwicht: 70-70.

Mikalauskas benut zijn vrije worpen en ontfutselt bij de Zwolse tegenaanval Kayel Locke de bal. Van der List scoort onder het bord en mag de and-one afmaken na een fout van Jozo Rados. Hij faalt niet: 75-70. Landstede mist de driepunter, waardoor Van der List in balbezit komt. Hij stapt buiten de driepuntlijn en haalt in het gezicht van Rados de trekker over. Eindstand 78-70.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord wint zo voor de tweede keer in de maand van Landstede en blijft met Den Bosch en Den Helder de top drie op de hielen zitten. Joonas Lehtoranta (9 punten) debuteert verdienstelijk. Het lijkt erop dat de Rotterdammers met hem een goede keus

gemaakt hebben. Mikalauskas en Van der List eindigen op twintig punten, Juan Davis maakt er 14, en is daarnaast zeer aanwezig in de rebound (13)

Spelers

Pavle Latinovic
Guard

#2

Lengte: 1.85 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 01-07-2000

Nationaliteit: NL

Tommie Vis
Forward

#7

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 16-09-2000

Nationaliteit: NL

Yamill Wip
Guard

#4

Lengte: 1.89 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 00-00-0000

Nationaliteit: SUR

Mack Bruining
Point-guard

#5

Lengte: 1.89 m

Geboortedatum: 04-07-1997

Nationaliteit: NL

Raidell de Pree
Forward

#8

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 17-11-1997

Nationaliteit: NL

Juan Davis
Forward

#9

Lengte: 2.03 m

Gewicht: 93kg

Geboortedatum: 08-08-1996

Nationaliteit: VS

Ordane Kanda-Kanyinda
Guard

#33

Lengte: 1.84 m

Gewicht: 85kg

Geboortedatum: 09-09-1996

Nationaliteit: Belgie

Arunas Mikalauskas
Forward

#0

Lengte: 2.04 m

Geboortedatum: 14-09-1997

Nationaliteit: Litouwen

Coen Stolk
Forward

#6

Lengte: 1.95 m

Geboortedatum: 26-06-97

Nationaliteit: NL

Jeroen van der List
Forward - Center

#11

Lengte: 2.13 m

Geboortedatum: 09-12-1989

Nationaliteit: NL

Nieuwsbrief