VANAVOND LOTING DBL-CUP

7 April 2021

Vanwege het coronavirus trok de NBB dit seizoen de stekker uit het toernooi om de Basketball Cup. De twaalf teams uit de DBL gaan in plaats daarvan nu strijden om de DBL Cup 2021 en recht op een FIBA Europe Cup ticket. De loting voor de eerste ronde vindt woensdagavond 7 april om 19.30 uur plaats in de Vijf Meihal te Leiden en zal via het Facebookkanaal van de Dutch Basketball League live te volgen zijn.

De DBL Cup 2021 wordt in negen dagen afgewerkt. De eerste vier ploegen voor de splitsing in Elite A en Elite B zijn vrijgeloot voor de eerste ronde en zijn al geplaatst voor de kwartfinale. De resterende acht ploegen gaan in de koker. Daaruit komen vier wedstrijden, die op zaterdag 24 april plaats gaan vinden. De eerste uit de koker getrokken ploeg krijgt de thuiswedstrijd toebedeeld. Indien Almere Sailors een thuiswedstrijd loot, dan wordt dit omgedraaid. Almere Sailors kan in die periode niet terecht in de Topsportzaal. Je kunt de loting woensdagavond hier volgen.

De vier winnaars van de wedstrijden uit de eerste ronde voegen zich bij Zorg en Zekerheid Leiden, Landstede Hammers, Donar en Heroes Den Bosch. Via loting, waarbij de eerstgenoemde ploeg in de eigen hal mag spelen, worden de formaties aan elkaar gekoppeld. Er is geen sprake van een plaatsingssysteem, dus een kwartfinale tussen bijvoorbeeld Donar en Heroes Den Bosch is heel goed mogelijk.

De vier wedstrijden uit de kwartfinale staan gepland voor woensdag 28 april. De halve finales vinden plaats op vrijdag 30 april en uiteindelijk wordt op zondag 2 mei de finale van de DBL Cup 2021 gespeeld, die live zal worden uitgezonden op NPO1. Deze wedstrijd zal plaatsvinden bij de thuis gelote club, mits de hal voldoet aan de eisen van NOS Sport.

De play-offs starten vervolgens op zaterdag 8 mei.

Spelers

Jailin Gill
Center
Niels Foerts
Guard

#

Lengte: 1.85 m

Geboortedatum: 17-10-1997

Nationaliteit: BEL

Mack Bruining
Point-guard

#5

Lengte: 1.89 m

Geboortedatum: 04-07-1997

Nationaliteit: NL

Coen Stolk
Forward

#6

Lengte: 1.95 m

Geboortedatum: 26-06-97

Nationaliteit: NL

Jeroen van der List
Forward - Center

#11

Lengte: 2.13 m

Geboortedatum: 09-12-1989

Nationaliteit: NL

Nieuwsbrief