ZEEUW & ZEEUW FEYENOORD HEEFT HET ZWAAR

23 April 2021

Het is de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen voor Donar en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord en vooral de laatste ploeg loopt vanavond op zijn achterste benen. Jeroen van der List zit geblesseerd aan de kant, Ordane Kanda leek vooruitgang te boeken, maar die blijkt niet voldoende om binnen de lijnen te verschijnen. Mack Bruining moet in het begin van de tweede helft met een pijnlijke knie naar de kant en ook bij Juan Davis en Arunas Mikalauskas zit de sleet erop. Bij Donar lijkt het blessureleed juist achter de rug.

Toch begint de thuisploeg voortvarend aan de wedstrijd. Davis opent de score met een driepunter en in de volgende Rotterdamse aanval geeft Joonas Lehtoranta een mooie alley-oop-pass op Mikalauskas. Een driepunter van Leon Williams en een score van Willem Brandwijk zorgen voor een Groningse voorsprong. Coen Stolk doet deze met een driepunter teniet (12-11). Donar plaatst dan een 0-6 run met onder andere weer een driepunter van Williams. Scores van Davis en Mikalauskas zorgen toch voor een Rotterdamse voorsprong na het eerste kwart (20-17).

In het begin van het tweede kwart pakt Jeroen de Baat twee aanvalsrebounds en scoort vier punten, waarvan de laatste twee met een tip-in (24-21). Door scores van Mikalauskas loopt Feyenoord nog iets verder uit (28-23), maar waar Pete Miller volop kan doorwisselen, moet Toon van Helfteren nu al het uiterste van zijn beschikbare mensen vragen. Davis, Lehtoranta en Mikalauskas blijven knokken en scoren, met nog één minuut op de klok is de stand nog gelijk (38-38). Vervolgens scoren Willem Brandwijk en Jarred Ogungbemi-Jackson nog en is de ruststand in het voordeel van de Groningers (38-42).

Foto: Luka de Kruijf

In de tweede helft schieten Henry Caruso en Leon Williams hun ploeg naar een tien-punten voorsprong (38-48). De Rotterdamse aanval stokt. Mikalauskas is niet gelukkig met zijn afstandsschoten en Donar loopt verder uit (43-60). Dan gebeurt er iets opmerkelijks; bij een verdedigende actie verliest Davis een schoen. Terwijl zijn ploeg al aan de andere kant is, wringt hij die weer om zijn voet. Als hij aansluit, krijgt hij buiten de driepuntcirkel de bal; hij aarzelt niet en verkleint de achterstand naar 46-60. Met scores van Mikalauskas en Stolk en rake vrije worpen van Davis komt de thuisploeg nog terug op tien punten (52-62). Damjan Rudez schiet een driepunter raak en het vermoeide Feyenoord vindt steeds lastiger de basket. Alleen Mikalauskas scoort nog in de laatste minuten van het derde kwart dat eindigt met een ruime Groningse voorsprong (60-74).

Het is wel duidelijk dat het niet meer spannend gaat worden in het Topsportcentrum. Donar loopt uit naar 69-89 en houdt die voorsprong vast tot 78-98. Stolk verkleint de achterstand met twee punten. De Groningers hebben nog anderhalve minuut om de honderd-punten grens te slechten. Maar verder dan één rake vrije worp van Justin Watts komen de gasten niet. Eindstand 80-99.

De Groningers krijgen het weekend rust. Die rust zou de ploeg van Van Helfteren ook graag willen hebben, maar daar is geen sprake van: zaterdagavond moet de ploeg naar Den Helder voor de eerste ronde van de DBL-cup.

Spelers

Joonas Lehtoranta
Guard

#4

Lengte: 1.94 m

Geboortedatum: 25-02-1994

Nationaliteit: FIN

Pavle Latinovic
Guard

#2

Lengte: 1.85 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 01-07-2000

Nationaliteit: NL

Tommie Vis
Forward

#7

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 16-09-2000

Nationaliteit: NL

Yamill Wip
Guard

#4

Lengte: 1.89 m

Gewicht: 80kg

Geboortedatum: 00-00-0000

Nationaliteit: SUR

Mack Bruining
Point-guard

#5

Lengte: 1.89 m

Geboortedatum: 04-07-1997

Nationaliteit: NL

Raidell de Pree
Forward

#8

Lengte: 1.96 m

Geboortedatum: 17-11-1997

Nationaliteit: NL

Juan Davis
Forward

#9

Lengte: 2.03 m

Gewicht: 93kg

Geboortedatum: 08-08-1996

Nationaliteit: VS

Ordane Kanda-Kanyinda
Guard

#33

Lengte: 1.84 m

Gewicht: 85kg

Geboortedatum: 09-09-1996

Nationaliteit: Belgie

Arunas Mikalauskas
Forward

#0

Lengte: 2.04 m

Geboortedatum: 14-09-1997

Nationaliteit: Litouwen

Coen Stolk
Forward

#6

Lengte: 1.95 m

Geboortedatum: 26-06-97

Nationaliteit: NL

Jeroen van der List
Forward - Center

#11

Lengte: 2.13 m

Geboortedatum: 09-12-1989

Nationaliteit: NL

Nieuwsbrief