EINDE VAN EEN UNIEKE COMPETITIE

21 May 2021

Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball sloot een unieke competitie af. Opmerkelijk was de competitie in een aantal opzichten, waarvan niet in de laatste plaats de sportieve prestaties.

Uniek was de afwezigheid van publiek, een seizoen lang spelen voor lege tribunes. Eerst verklaarden de clubs binnen de DBL niet zonder publiek te gaan spelen, maar deze mening veranderde onder tijdsdruk en door een stevige lobby van NOCNSF om topcompetities mogelijk te maken; weliswaar onder een streng protocol met onder andere veel testen.

Uniek ook omdat er door de late start een vreemde competitievorm uitrolde. Eerst werd een halve competitie afgewerkt (dus alleen uit of thuis), daarna een hele competitie tussen het linkerrijtje (Elite A) en het rechterrijtje (Elite B). In die laatste competitie speelden teams voor de beste uitgangspositie in de play-offs.

Uniek tot slot was de sportieve prestatie die Zeeuw&Zeeuw Feyenoord leverde. Het team won twee keer van (landskampioen) Landstede Hammers, won twee keer van Heroes Den Bosch met groot verschil in het Topsportcentrum en verraste vriend en vijand met een geweldige overwinning in en tegen Groningen op 6 maart: 67-85.

Daarnaast was het team heel dicht bij een finaleplaats in de DBL-cup. Nadat we eerst Den Helder en Den Bosch hadden uitgeschakeld, traden we zonder Joonas Lehtoranta aan in Weert. Helaas ging daar een mooie kans op een finale verloren door een kleine nederlaag.

Tot slot: het play-off duet tegen Landstede Hammers. Ook hier trad een unieke situatie op; omdat er geen publiek bij de wedstrijden kon zijn, was gekozen voor een eerste ronde van slechts twee wedstrijden. De eerste in Rotterdam werd een van de weinige mindere wedstrijden van de competitie. Landstede won met 76-97. Maak dat maar eens goed in Zwolle. Het team vocht voor wat het waard was. In het derde kwart hadden we daar 15 punten van de achterstand afgesnoept. Helaas bleek de rotatie te smal om deze voorsprong verder uit te bouwen. Zwolle kwam terug en pakte alsnog de minimale winst: 83-82.

Einde dus, van een unieke competitie.

Spelers

Jailin Gill
Center
Niels Foerts
Guard

#

Lengte: 1.85 m

Geboortedatum: 17-10-1997

Nationaliteit: BEL

Mack Bruining
Point-guard

#5

Lengte: 1.89 m

Geboortedatum: 04-07-1997

Nationaliteit: NL

Coen Stolk
Forward

#6

Lengte: 1.95 m

Geboortedatum: 26-06-97

Nationaliteit: NL

Jeroen van der List
Forward - Center

#11

Lengte: 2.13 m

Geboortedatum: 09-12-1989

Nationaliteit: NL

Nieuwsbrief