VAN DER LIST NOG TWEE JAAR FEYENOORDER

23 June 2021

De Rotterdamse center, Jeroen van der List, heeft voor de komende twee seizoenen bijgetekend bij Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball. De BNXT-competitie wordt zijn vierde opvolgende seizoen in de Maasstad.
De geboren Gouwenaar, in zijn jeugd na Springers al actief bij Rotterdam Basketbal, speelde in de Verenigde Staten, in Frankrijk en in Japan. In de Nederlandse eredivisie speelde hij in Den Helder, Leiden, Den Bosch en Leeuwarden. Ook kwam hij 18 keer in het veld voor het nationale mannenteam. Van der List won 4 keer de nationale dunkcontest.

Van der List (31 jaar, 2 meter 13) kan terugkijken op een goed seizoen. Met 32 punten was hij op 4 maart jl. topscorer in de met 83-82 gewonnen thuiswedstrijd tegen Landstede Hammers. In 22 competitiewedstrijden pakte hij 170 rebounds en gaf hij 50 assists. Zijn schotpercentages waren bijna 56,8% tweepunters en 33,3% driepunters. Vanaf de vrije-worplijn schoot hij 46 van de 59 pogingen raak (78%).
Van der List: “Ik heb het enorm naar mijn zin in Rotterdam en heb goed contact met iedereen in de organisatie. Ik heb een lekker seizoen gedraaid, maar het kan altijd nog beter. Volgend jaar wordt het een bijzonder seizoen met de Belgen erbij. Ik ben razend nieuwsgierig naar het verloop daarvan en ben blij dat ik daar dan bij ben.”

Spelers

Jailin Gill
Center
Niels Foerts
Guard

#

Lengte: 1.85 m

Geboortedatum: 17-10-1997

Nationaliteit: BEL

Mack Bruining
Point-guard

#5

Lengte: 1.89 m

Geboortedatum: 04-07-1997

Nationaliteit: NL

Coen Stolk
Forward

#6

Lengte: 1.95 m

Geboortedatum: 26-06-97

Nationaliteit: NL

Jeroen van der List
Forward - Center

#11

Lengte: 2.13 m

Geboortedatum: 09-12-1989

Nationaliteit: NL

Nieuwsbrief