De business club van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord is een partner rijker. Maandag ondertekende Feyenoord een overeenkomst met accuspecialist Groenen Accu. Eigenaar André de Mik: “Ik had direct een goed gevoel bij Feyenoord Basketball.” 

Groenen Accu werd eind jaren ’40 opgericht en produceerde destijds zelf ook accu’s. “Dat is nu niet meer zo”, vertelt André de Mik, sinds 2002 eigenaar van Groenen Accu. “We zijn tegenwoordig importeur en groothandel. We hebben een groot netwerk in de auto- en transportbranche, maar we kunnen ook heel specialistische accusystemen leveren. Denk aan scootmobielen en back-upsystemen voor liften. Wat je ook maar nodig hebt op het gebied van accu’s: wij leveren het.” 

Goed gevoel 

André is eigenlijk vooral fan van motorsport. “Ik vind het vooral erg leuk als het hard gaat”, zegt de geboren Ridderkerker. “Maar dat is nu juist ook het leuke aan basketbal. Want hoewel ik eigenlijk niet echt van de balsporten ben, vind ik basketbal wel een heel leuke sport om te kijken. Het is snel en energiek. Toen ik voor het eerst kwam kijken bij Feyenoord Basketball was ik echt positief verrast. Dat geldt ook voor de mensen. Het is een heel warme club. Dat geeft direct een goed gevoel.” 

Foto: Luka de Kruijf

Samen bouwen 

Als partner van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball hoopt De Mik mee te kunnen bouwen aan de groei van de club en hierop mee te kunnen liften. “Ik wil mijn afzetmarkt graag verbreden”, vertelt hij. Het Leidse bedrijf is druk bezig om het portfolio uit te breiden. Sinds kort worden onder apart label (Scootmobiel Leiden) scootmobielen verkocht. Binnenkort opent een nieuwe vestiging in Berkel en Rodenrijs. 

Als geboren Ridderkerker is André grootgebracht met een voorliefde voor Feyenoord. “Ik moet wel bekennen dat mijn vrouw en zoon nog een stuk fanatiekere Feyenoordsupporters zijn dan ik”, zegt hij. “Maar dat Feyenoordbloed zit er bij mij ook wel in. Daarom vind ik het nu ook heel mooi om partner te zijn van Feyenoord Basketball.”