Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft de selectie versterkt met de Franse shooting guard Anthony Racine. De 30-jarige speler komt over van ASA Gries-Souffel in de Pro-B. Daar was hij jarenlang een sterkhouder. Dit seizoen kwam hij na een trainerswissel iets minder aan bod.
Technisch directeur Armand Salomon van de Rotterdamse club: “Anthony heeft tijdens trainingen in de afgelopen dagen laten zien waar hij goed in is. Hij heeft een goed schot van buiten en is een fysiek ingestelde speler. Hij maakt ons als team zeker sterker.”
Volgens Anthony was hij toe aan een nieuwe uitdaging. “Na tien jaar in dezelfde divisie vond ik het tijd worden om nieuwe dingen te ontdekken en iets anders te zien. En ik wil uitvinden wat mijn grenzen zijn als mens en profspeler.”
De komst van Racine was nodig na het plotselinge vertrek van Stacy Beckton. Daarnaast besloot de Rotterdamse guard Damjan Milutinovic afgelopen week te stoppen.
Feyenoord Basketball heeft daarom ook Mack Bruining (26) aan de selectie toegevoegd. De voormalige Feyenoorder keert na een verblijf bij Yoast United en een schorsing na het ontlopen van een dopingtest terug in een vertrouwde omgeving. Tot 1 april is Bruining nog niet speelgerechtigd voor de Rotterdammers.
“Mack is natuurlijk een oude bekende op de Nederlandse basketbalvelden. We zijn blij, dat hij binnenkort weer aan de slag kan. Mack is als mens door zijn recente ervaringen duidelijk gegroeid. Hij vertaalt dit in een sterke winnaarsmentaliteit”, zegt Salomon.
Komende woensdag speelt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball de eerste wedstrijd in het tweede deel van de BNXT League tegen Okapi Aalst.