Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft zaterdagavond verloren van Apollo Amsterdam. In de Apollohal werd het 84-68. 

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord begint goed aan de wedstrijd. Dankzij Quentin Snider en Keyshawn Woods staat het al snel 2-6. Daarna komt Apollo langszij. Xavier Cannefax zet met een driepunter Apollo op 11-10. Feyenoorder Jeroen van der List maakt 13-14, maar dan valt de ploeg van Toon van Helfteren valt stil. Vrije worpen van Mladen Vitkovic en twee driepunters van Siem Uijtendaal zetten de thuisploeg op 21-14 na het eerste kwart. 

Na een scorespurt van Apollo zet Feyenoord weer aan. Woods, Mack Bruining en Raidell de Pree verkleinen het verschil tot zes punten: 28-22. Dan is het woord weer aan de hoofdstedelingen, met nog eens twee driepunters van Uijtendaal. Voor rust is het verschil al heel groot: 45-29. 

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft dringend scores nodig om een nieuwe nederlaag te voorkomen. Snider staat in deze fase van de wedstrijd op met meerdere jumpers en driepunters. Met een driepunter zet hij 53-40 op het bord, en even later 55-45. Maar Snider alleen is niet voldoende. Niemand anders neemt het over of gaat met Snider mee. Apollo maakt gebruik van die situatie. Door een and-one van Cannefax en een driepunter van Berend Weijs is het verschil aan het eind van het derde kwart weer vijftien punten: 65-50. 

De Rotterdammers komen in het vierde kwart niet meer dichterbij. Hoewel beide ploegen elkaar qua rebounds in evenwicht houden (39 om 39), ligt het scoringspercentage van Zeeuw & Zeeuw te laag (46% tweepunters en 20% driepunters) om Apollo serieus te bedreigen. Ook valt opnieuw het lage aantal assists op; 10 voor Feyenoord versus 19 voor Apollo. 

Apollo Amsterdam wint uiteindelijk vrijwel onbedreigd van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord: 84-68. Apollo pakt hiermee een nieuwe overwinning in 2020, terwijl Feyenoord in het nieuwe kalenderjaar blijft steken op één overwinning uit zeven wedstrijden. 

Saillant detail: in deze speelronde winnen ook Basketbal Academie Limburg en Aris Leeuwarden, respectievelijk van Heroes Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden te grazen. Het gat tussen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord en nummer zes BAL is nu nog maar vier punten.