Aris-speler Arunas Mikalauskas verruilt Leeuwarden voor Rotterdam. De 22-jarige Litouwse forward is de vijfde speler die Zeeuw&Zeeuw Feyenoord voor de komende competitie heeft vastgelegd.
 
Mikalauskas, iets langer dan 2 meter, komt uit Klaipeda en speelde in die stad van 2015 tot 2019 bij Neptunas. Hij speelde daarnaast in het nationale Onder 20-team. Vorig seizoen bij Leeuwarden kwam hij vanwege een tweetal kleine, maar hardnekkige, blessures slechts bij 13 wedstrijden in actie. Met gemiddelden van 12,8 punten en 8 rebounds was hij ondanks dat een van de meest opvallende spelers in de Friese hoofdstad.
 
Mikalauskas is de tweede Litouwer die in Rotterdam zijn opwachting maakt in de DBL;  Vaidas Tamasauskas speelde van 2013 tot 2017 in het Topsportcentrum..
 
Vanuit Litouwen meldt Mikalauskas dat hij het prettig spelen vindt in Nederland en dat hij zich bij Zeeuw&Zeeuw Feyenoord hoopt nog verder te ontwikkelen. Telefonisch meldt hij vanuit zijn geboorteland: “ik train alweer een paar weken hier en kom straks in een prima conditie naar Rotterdam-Zuid. Ik ben zeer competitief ingesteld en wil het hoogst mogelijke bereiken.”
 
Zeeuw&Zeeuw Feyenoord beschikt nu over Coen Stolk, Mack Bruining, Jeroen van der List, Ordane Kanda en Arunas Mikalauskas.