Breaking:
  1. Feyenoord krijgt Martiniplaza stil
  2. Grote domper tegen Weert
  3. Stacy Beckton vertrekt
  4. Bijna een stunt in Zwolle
  5. Ontgoocheling tegen Yoast United

“Becoming a pro”, de talenten van de club

Met steun van onze partners Rotterdam Topsport en InControl Simulation Software geeft Feyenoord Basketball talenten de kans te werken aan een topsportloopbaan. In het programma “Becoming a Pro” laten we jonge basketballers kennis maken met een leven als prof.

De talenten van dit scholarship combineren een plaats – en speelminuten – in Feyenoord Basketball met spelen bij een eigen club. Daarnaast trainen ze mee met de selectie van coach Tim Arns en worden ze door middel van kennissessies, een-op-een ontwikkelgesprekken en workshops wegwijs gemaakt op het gebied van onder meer voeding, verzorging en (social) media. Ook krijgen ze persoonlijke begeleiding van een talentenmanager.

Het programma heeft het nut al bewezen. Isai Sow was in 2021 de eerste instromer in het scholarship. Af en toe maakte hij een paar speelminuten in Feyenoord Basketball. Een seizoen later werd hij volwaardig lid van het team en opereert hij als stand-in voor de eerste point guard. Isai krijgt steeds meer speeltijd. Zijn droom is om uiteindelijk prof te worden, het liefst in Amerika.

Ook Caleb Vijber is deelnemer aan ons scholarship.

Meer weten? Neem dan contact op met bestuurslid Marcel Korthorst, m.korthorst@feyenoordbasketball.nl