Voor plaatsing voor de Elite Gold, waarin de beste tien (Nederlandse en Belgische) ploegen van de BNXT-competitie gaan spelen, heeft Zeeuw & Zeeuw Feyenoord gisteravond in Leeuwarden goede zaken gedaan. De ploeg won voor de tweede keer dit seizoen van Aris Leeuwarden, momenteel de belangrijkste concurrent voor de vijfde plaats. De ploeg won met 76-81.

Mack Bruining opent de score met een driepunter en Jeroen van der List maakt er nog in de eerste minuut 0-5 van. Ryan Logan zorgt met twee scores voor 5-5. Tot 12-11 gaat het gelijk op, maar CJ Jones scoort voor het einde van het kwart zijn eerste vijf punten (twee vrije worpen en een driepunter) waardoor Zeeuw&Zeeuw het eerste kwart wint met 12-16.

Feyenoord houdt de voorsprong vast tot de rust. Het zijn vooral de twee Amerikanen die in dit kwart voor de punten zorgen. De Rotterdammers schieten feilloos vanaf de vrije-worplijn (7 uit 7 in de eerste helft); we gaan rusten bij 29-36.

Jarrid Rhodes en CJ Jones scoren om beurten en aan Friese zijde komen de scores in dit derde kwart van George Brock en Shaquile Doorson. Deze Doorson is net zo lang als Van der List en dat levert interessante duels op. Aris komt langszij bij 41-41, maar Feyenoord is niet van zins een Friese voorsprong toe te staan, de ploeg loopt weer uit naar 42-52. Doorson snoept nog een puntje af van de Rotterdamse voorsprong na het derde kwart: 43-52.

In de eerste vier minuten loopt Feyenoord uit naar de grootste voorsprong in de wedstrijd: 50-61. De Friezen vechten voor hun laatste kans. Doorson dunkt twee keer en Dimitri Maconda brengt het verschil terug tot twee punten (65-67), maar dan is daar Coen Stolk: met twee driepunters schudt hij de Friezen van de Rotterdamse rug. Met 68-73 en nog anderhalve minuut op de klok lijkt het wel gebeurd. Rhodes en Jones falen niet vanaf de vrije-worplijn en verzilveren beiden vier exemplaren. Het zijn de laatste acht Rotterdamse punten van de wedstrijd. Eindstand 76-81.

CJ Jones is met 26 punten afgetekend topscorer, Jarrid Rhodes heeft weer een double-double te pakken met 18 punten en 10 rebounds. Beiden misten geen enkele vrije worp (Jones 6 uit 6, Rhodes 9 uit 9), waardoor de ploeg 17 van de 20 vrije worpen verzilverde. Ook Stolk (12) en Van der List (13) scoren dubbele cijfers.

Voor Zeeuw&Zeeuw Feyenoord was dit de laatste wedstrijd van 2021. Pas op 6 januari staat de uitwedstrijd in Amsterdam op de rol. Zeeuw & Zeeuw speelde tot nu toe de meeste wedstrijden (14). Andere teams spelen nog dit weekend en/of komende (mid)week, waardoor het aantal gespeelde wedstrijden weer iets meer in evenwicht komt.