Afgelopen zaterdag was LWD Basketbal ook al de tegenstander van onze ploeg voor de BNXT League. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball boekte een mooie en vooral belangrijke overwinning met in de tweede helft enkele oogstrelende acties: 87-72. We hopen natuurlijk komende zaterdag evenveel spektakel te kunnen zien.
LWD Basket schoot verrassend uit de startblokken: 4-15, maar Feyenoord Basketball werkte die achterstand nog in het eerste kwart weg: 17-17 om in de tweede periode uit te lopen naar 44-31. LWD Basket probeerde steeds aan te klampen, maar dichterbij dan 7 punten kwam de ploeg niet. Met soms echt gallery play in het vierde kwart kreeg het team van Tim Arns een klaterend applaus bij 87-72.
Bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball vielen een paar spelers op. Vooral Caleb Vijber was on fire. Hij schoot – zeker op cruciale momenten met scherp (schotpercentage 68%; 6/9 driepunters) – en vermaakte het publiek met spectaculaire acties. Terecht werd de guard Zeeuw & Zeeuw Man of the Match. Ook Kai Edwards beleefde met 15 punten en 16 rebounds een topavond. Trenton Gibson kwam bijna tot een triple double met 19 punten, 9 rebounds en 9 assists.
Bij LWD Basket gooiden Gunn (14), Maconda (12) en Moors (10) zich in de dubbele punten.