De Coronacrisis heeft al onze bezigheden in een volledig ander perspectief geplaatst. Veel mensen, vooral ouderen, overlijden door het virus, anderen worden ernstig ziek en kunnen daar nog jaren last van hebben. Het enige dat de (nog) gezonde mensen moeten doen, is rekening houden met anderen door te leven naar de richtlijnen die de wetenschappers formuleren en die de overheid als maatregelen oplegt. 

In de ziekenhuizen wordt keihard gewerkt, maar in veel gevallen is dat zelfs niet genoeg en zien de artsen en de verpleegkundigen dat hun hulp te laat komt. Zij zijn de topsporters van dit moment en verdienen al het applaus. 

De economische weerslag treft ons allen, maar in het bijzonder ondernemers met hun eigen bedrijf, voor wie wel de kosten doorlopen terwijl er geen inkomsten tegenover staan. 

Hoe onbelangrijk daarbij is het basketbal in Rotterdam, waarvoor wij als bestuur en directie verantwoordelijk zijn. Toch is dat wat ons verbindt. Daarom beschouwen we graag kort de gebeurtenissen van de afgelopen weken en bedanken we graag al onze vrijwillige medewerkers en partners. 

De Dutch Basketball League werd eerst stilgelegd en vervolgens volledig afgeblazen. Het was het enig mogelijke scenario. De stand, met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord op de vijfde plaats en nog 14 competitiewedstrijden te gaan, werd de eindstand. 

Vorige week zondag hebben we de (Nederlandse) spelersgroep ingelicht over het (toen nog vermoedelijke) einde van de competitie. We hebben hen aangegeven dat wij, als goed werkgever, de salarissen zullen doorbetalen tot 1 mei. Toen waren de sporthallen net gesloten en tijdens de bijeenkomst bleek ook David Lloyd de deuren te sluiten. Geen basketbal en geen fitness meer. 

Dat was voor hen een teleurstelling, maar dat is het zeker ook voor alle vrijwilligers die dit seizoen tot een abrupt einde hebben zien komen. Natuurlijk hadden wij graag een afsluitende bijeenkomst georganiseerd om hen te bedanken voor hun bijdragen aan dit succesvolle seizoen. Dat doen we dan nu op deze plaats, want zonder opbouwploeg, kassamedewerkers, kaartcontroleurs, jurytafel, gastvrouwen en gastheren bij de tribunes en de businesslounge, fotografen en livestreamverzorgers, vindt er geen wedstrijd plaats. Onze dank is groot en we hopen dat we er vanaf september met jullie weer een fantastisch seizoen van kunnen maken. Ook bedanken we hier graag de mensen uit het team rond de ploeg: de teammanager, de verzorger en de teambegeleider. 

Veel dank zijn wij ook verschuldigd aan onze partners. Niet alleen hebben wij ontzettend veel waardering voor onze hoofdsponsor Zeeuw & Zeeuw, die nu al jaren het topbasketbal in Rotterdam mogelijk maakt, maar zeker ook voor Rotterdam Topsport, dat ons in alle omstandigheden steunt. Daarnaast vanzelfsprekend al onze andere partners die allen een bijdrage leveren op onze weg naar groter succes. We hopen van harte dat de crisis geen al te negatieve invloed heeft op de continuering van de bedrijfsvoering en dat we opnieuw kunnen bouwen aan een goed team voor het aankomende seizoen. 

In de komende weken kunt u op deze plaats een uitgebreide (sportieve) terugblik verwachten op het afgelopen seizoen. 

Blijf gezond en houd rekening met anderen. 

Graag tot ziens in seizoen 2020-2021! 

Chiel den Dunnen, voorzitter 

Armand Salomon, technisch en commercieel directeur 

Paul de Vos, algemeen directeur