Bijna presteerde Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball dinsdagavond dus het onmogelijke tegen Landstede Hammers in Zwolle. In drie geweldige kwarten kreeg het team van Tim Arns het hele Landstede Sportcentrum stil. Vol ongeloof tuurden de Zwolse fans naar het veld, terwijl een groepje Rotterdamse supporters steeds luidruchtiger werd bij elke score van de gasten of een misser van de gastheren.

Wat er op het veld gebeurde in de tweede halve finale van de Toto Basketball Cup was een klein mirakel. De supergeconcentreerd en gedreven spelende Feyenoorders liepen in het derde kwart uit naar een voorsprong van liefst 23 punten, genoeg om de 16 punten achterstand uit het eerste bekerduel in Rotterdam uit te wissen. Helaas ging het in de slotfase mis. Feyenoord Basketball begon aan de laatste periode nog met een ruime voorsprong (50-70), maar daarna betaalde de ploeg de tol voor een smalle rotatie en vloeide de energie weg. Zwolle rook de ontsnapping en vond die ook, onder leiding van Joel Ekamba en Coen Stolk. Gestaag werd de Rotterdamse voorsprong kleiner. Het eindsignaal kwam bij 76-82. Niet voldoende voor de finale, maar wel een prima reclame Feyenoord en het bekertoernooi. Het regende complimenten voor ons team.

Vooral voor uitblinker Trenton Gibson. Hij was de drijvende kracht van de ploeg, speelde de volle 40 minuten en kwam onder meer door zeven driepunters tot 35 punten én 9 rebounds, 5 assists en 3 steals. Daarbij werd hij ondersteund door Stacy Beckton (20 punten) en Zaba Bangala met een double-double (11 punten, 13 rebounds).

… na tegenvaller in Rotterdam

Drie dagen eerder kon Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball de Zwolse opponent niet verrassen, al was de wedstrijd half-time nog in balans: 37-37. Landstede Hammers liep in de tweede helft echter snel uit. Door een paar missers aan Rotterdamse kant had Zwolle na het derde kwart ineens een voorsprong van 51-64. Goede scores van Bangala en Beckton brachten de spanning terug (61-67), maar vooral Coen Stolk wilde niet van wijken weten en speelde een sleutelrol in de uiteindelijke overwinning van 64-80 die de kansen van Feyenoord tot nul leek te reduceren.

Zaba Bangala (15 punten) en Trenton Gibson (14) waren de topscorers.