BNXT League

Sinds het seizoen 2021-2022 speelt Feyenoord Basketball in de toen opgerichte BNXT League, een competitie met de beste Nederlandse en Belgische profteams. Vanaf oktober tot en met februari kent de BNXT een domestic fase. Dan spelen de Nederlandse clubs in een hele competitie (uit en thuis) tegen elkaar, datzelfde gebeurt in België.

Na achttien duels worden de ranglijsten opgemaakt en gaat de BNXT vanaf maart een crossborderfase in. De nummers 1 tot en met 5 van Nederland vormen dan met de nummers 1 tot en met 5 van België de Elite Gold, de overige teams komen in de Elite Silver.

De Nederlandse en Belgische teams in beide afdelingen spelen twee keer tegen elkaar. Na die tien wedstrijden gaat de competitie over in play-offs voor de nationale titelstrijd. Daaraan doen de teams van de Elite Gold mee en de beste Nederlandse en Belgische club uit de Elite Silver.

Gelijktijdig gaan dan de play-offs van start die uiteindelijk de kampioen van de BNXT moeten opleveren. De vier Nederlandse en vier Belgische clubs die in de Elite Silver zijn uitgeschakeld voor de nationale play-offs spelen dan hun eerste ronde, langzaam wordt het deelnemersveld uitgebreid met de afvallers van de nationale play-offs.

In juni is de BNXT-kampioen bekend. In 2022 was ZZ Leiden de eerste titelhouder. Den Bosch is de huidige kampioen van Nederland, Oostende die van België.