Zeeuw&Zeeuw Feyenoord was toe aan winst en behaalde deze gisterenavond ten koste van The Hague Royals. Gemakkelijk ging het niet, maar uiteindelijk was de winst overtuigend.

De Royals openen sterk en Zeeuw&Zeeuw Feyenoord vindt even het netje niet. Drie driepunters van Tom Ackermans leiden tot een grote voorsprong van de Hagenaren in de vijfde minuut: 17-4. Jarrid Rhodes, Coen Stolk en Jonathan Holton schieten ieder -in drie opvolgende aanvallen- met een driepunter de stand naar 19-13 en zo komt Feyenoord de schrik van de eerste minuten te boven. CJ Jones kan na zijn enkelblessure weer meedoen en bemoeit zich meteen met de score (22-17). Rhodes wordt gefould bij een rake driepunter en trekt de stand naar 22-21. Vier punten van Marnexson Knepa brengen de kwartstand 26-21 op het bord.

In de vierde minuut van het tweede kwart zet Niels Foerts met een driepunter Rotterdam voor het eerst op voorsprong (33-34). De ploegen houden elkaar dan een paar minuten in evenwicht. Bij de Royals is het nog steeds Ackermans die niet af te stoppen lijkt. Een lay-up van Holton bepaalt de (zeer hoge) ruststand op 47-49.

Na rust zijn de gastheren een stuk minder scherp, bij Zeeuw en Zeeuw Feyenoord gaat er verdedigend een tandje bij. Het laat in het derde kwart slechts negen Haagse punten toe maar scoort zelf ook niet eenvoudig. Het leidt tot een 56-64 stand na het derde kwart.

Coen Stolk speelt ouderwets sterk en samen met Rhodes neemt hij een groot deel van de scores voor zijn rekening. Anthony Collins zet zijn ploeg met een bekeken schotje op de grootste voorsprong van de wedstrijd: 68-82. De Royals knabbelen daar nog vier punten van af, maar de overwinning komt daarmee niet meer in gevaar: 78-88.

Stolk (21), Rhodes (18), Holton (15) en Jones (10) scoren dubbele cijfers.