Het ging drie kwarten gelijk op, zoals zo vaak bij confrontaties tussen Rotterdam en Amsterdam. Voor de Amsterdammers stond er behalve de eer om van 010 te winnen niets meer op het spel in deze op een na laatste ronde van de Domestic League. Voor Zeeuw&Zeeuw Feyenoord lag dat anders, want winst was noodzakelijk om de Elite Gold te bereiken. Het bleef heel lang spannend tot Zeeuw&Zeeuw onder leiding van CJ Jones in het slotkwart een 0-13 run plaatste. Dat was genoeg voor de 71-81 overwinning.

De start van de wedstrijd is niet bepaald ‘om naar huis te schrijven’. De thuisploeg komt met 5-0 voor door een lay-up en een driepunter van Benicio Leons. Pas na 4 minuten scoort Zeeuw&Zeeuw Feyenoord voor het eerst. Het oogt allemaal nogal mat, alleen twee dunks (Leons voor Apollo en Chaed Wellian voor Feyenoord) zorgen in de laatste minuut voor wat opwinding. De kwartstand is 19-19.

Een lay-up en een driepunter van Mack Bruining en vrije worpen van Rhodes zorgen voor een Rotterdamse voorsprong: 21-26. Maar Feyenoord geeft in de verdediging te veel ruimte weg, daarvan profiteert Tibor Taras; hij scoort zeven punten op rij en brengt zo de stand weer in evenwicht (26-26). We noteren weliswaar twee driepunters van Chaed Wellian maar Amsterdam komt door de ervaren Sergio de Randamie en Berend Weijs op een 40-36 voorsprong. Toch gaat Zeeuw&Zeeuw door een score van Coen Stolk en een driepunter van Jarrid Rhodes met een minimale voorsprong de rust in (40-41).

In het derde kwart lopen de Amsterdammers weg naar een 59-53 voorsprong, maar in de verdediging geven ze steeds meer ruimte weg. Er volgen drie Rotterdamse dunks (Rhodes en Van der List 2x) waarmee ook de eindstand van het derde kwart gelijk is (61-61).

In het slotkwart zijn de Amsterdammers moegestreden. Het is vooral CJ Jones -door Toon van Helfteren tot dan toe niet overmatig is ingezet- die daarvan profiteert. Zeeuw&Zeeuw Feyenoord scoort in het laatste kwart twintig punten, voor vijftien daarvan tekent Jones. BC Apollo krijgt de aanvallen nauwelijks nog fatsoenlijk uitgespeeld en komt tot een magere 10 punten. Zeeuw&Zeeuw Feyenoord laat juist de klok het werk doen. Uiteindelijk is de winst afgetekend 71-81.

Jeroen van der List leverde met 20 punten en 5 rebounds een mooie prestatie. Nog drie mannen pakten dubbele cijfers: Jarrid Rhodes 18, CJ Jones 17 en Chaed Wellian 14. De Elite Gold lonkt.