In het kader van de tweede ronde in de BNXT-play-offs reisden onze mannen afgelopen woensdag af naar Weert voor het eerste bedrijf in het tweeluik tegen de Basketbal Academie Limburg. De geblesseerden waren weer een beetje opgeknapt, maar nog niet volledig inzetbaar. Jeroen van der List deed 17 minuten mee en Niels Foerts 19.

Het eerste kwart gaat redelijk gelijk op. Met scores van Chaed Wellian, Coen Stolk en Jarrid Rhodes staat het na vier minuten 8-7. Twee punten van Mack Bruining en vijf van Rhodes zetten BAL op achterstand (8-14). Maar schieten kunnen ze in sporthal Boshoven; er volgen vier driepunters op rij, waarmee de Limburgers op 20-19 komen. CJ Jones schiet met nog 8 seconden op de klok een driepunter waardoor de eerste kwartstand in Rotterdams voordeel uitvalt (20-22).

Rhodes blijft scoren en ook de van de bank gekomen Van der List en Foerts pakken wat puntjes mee. De Rotterdamse verdediging staat de thuisploeg in de eerste vier minuten maar twee punten toe. Twee scores zetten BAL op 26-32 maar met scores van Rhodes en Wellian loopt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord weer uit. Stolk zorgt op assist van Isai Sow met zijn score voor de grootste Rotterdamse voorsprong in de wedstrijd: 26-41. Weert komt nog voor de rust iets terug; we gaan rusten bij 31-41.

Feyenoord weet in de tweede helft drie minuten lang de basket niet te vinden, waardoor BAL terug kan komen tot 36-41. Wellian geeft zijn team met een driepunter weer wat lucht (36-44) maar de ploeg uit Weert kruipt dichterbij. Met nog een halve minuut te gaan voor het einde van het kwart komt de thuisploeg zelfs op voorsprong, maar Stolk zorgt voor een Rotterdamse voorsprong als derde kwartstand: 52-53.

In het slotkwart wordt het stuivertje wisselen. BAL wordt sterker en komt met nog twee minuten op de klok op een 69-63 voorsprong. CJ Jones scoort en verzilvert twee vrije worpen: 69-67. Wellian kan dan door twee vrije worpen te benutten Zeeuw & Zeeuw weer op gelijke hoogte brengen, maar hij mist de tweede. Uitslag 69-68, de kleinst mogelijke winst is dus voor de thuisploeg.

Feyenoord heeft vier spelers in de dubbele cijfers; topscores is Rhodes met 21 punten, dan volgen Wellian (14), Jones (11) en Stolk (10).

Komende zondagavond om 20.00 uur kan Zeeuw & Zeeuw Feyenoord dat ene punt verschil wegwerken. Een overwinning van minimaal twee punten verschil betekent de derde ronde in de BNXT-playoffs en daarmee verlenging van de competitie.