Coen Stolk wordt de nieuwe ‘man van de club’ bij Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball. Hij verlengde zijn contract tot en met seizoen 2021-2022.

Na het vertrek van Michael Kok brengt Stolk nu de meeste Rotterdamse historie in het team. De nu 23-jarige forward speelt al sinds 2014 in Rotterdam, eerst bij de jeugd, maar al heel snel bij de hoofdmacht. Hij tekent dus voor zijn zevende en achtste jaar in de Maasstad.

Stolk liep in seizoen 2018-2019 een hersenschudding op in de uitwedstrijd bij de Dutch Windmills in Dordrecht en was daardoor meer dan de helft van de competitie niet inzetbaar. In het afgelopen seizoen pakte hij zijn rol weer met verve op. Hij speelde een bepalende rol in de twee overwinningen op Donar en de overwinning op Heroes Den Bosch.

Foto: Luka de Kruijf

In 21 wedstrijden kwam hij in een gemiddelde speeltijd van 24,3 minuten tot gemiddeld 6,7 punten en 3 rebounds. In die cijfers komen te weinig zijn verdedigende kwaliteiten tot uitdrukking, want juist daarin gaat hij voorop in de strijd.

De nieuwe ‘man van de club’ zegt hierover: “Vorig seizoen heb ik niet af kunnen maken door mijn hersenschudding, afgelopen seizoen stak Corona een stokje voor een kansrijke play-off, dus ik heb ontzettend veel zin in de nieuwe competitie bij ‘mijn’ club! Ik kan niet wachten om weer te beginnen.”