Twee dagen voor het eerste duel in de BNXT League heeft Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball zich versterkt met Damjan Milutinovic. De 23-jarige guard speelde de afgelopen jaren in Italië en Duitsland en keert na een periode van blessureleed terug in zijn geboortestad.
 
Damjan begon met basketbal op een steenworp afstand van het Topsportcentrum, bij het roemruchte RZ. Later maakte hij de overstap naar het Duitse Braunschweig, waar hij bij het U-19 team speelde. Nadat hij zijn eerste profjaar bij Napoli in Italië had gespeeld, keerde hij terug naar Braunschweig. Die club was inmiddels gekocht door NBA-ster Dennis Schröder. “Ik werd teruggehaald om me verder te kunnen ontwikkelen in Duitsland”, zegt Damjan. “Maar na een jaar van blessures besloot ik terug te gaan Nederland om hier mijn talent te laten zien.”
 
Coach Tim Arns is blij met de nieuwe aanwinst. “Met Damjan hebben we nog een speler binnengehaald die op de perimeter speelt waardoor we deze plekken nu gevuld hebben”, zegt hij. “Damjan is een guard die veel druk kan geven in de verdediging, leiding kan geven aan het team in zowel aanval als verdediging en aanvallend veel dreiging heeft vanuit de pick-and-roll. We zijn daarom blij dat we nog een profspeler met Rotterdamse roots aan ons hebben kunnen binden.”
 
Ook Maik Bouwer, Isai Sow, Caleb Vijber, Olviennio van den Berg en Ivo de Vreede (Pijnacker) hebben hun roots in de regio (groot-)Rotterdam.
 
Komende donderdag 28 september opent Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Donar Groningen. Aanvang is 19.45 uur en tickets koopt u via www.feyenoordbasketball.nl/tickets