Blessures bij ZZ Leiden hadden vooraf wat optimisme aangewakkerd bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Behalve Stan van der Elzen ontbrak ook Maarten Bouwknecht bij de kampioen vanwege voetletsel. Alle hoop op een mooi resultaat bleek aan het einde van de zaterdagavond ijdel. Leiden liet aan duidelijkheid niets te wensen over: 78-58.
In het eerste kwart verraste de starting five van Feyenoord (Gibson, Beckton, Bouwer, Bangala, Edwards) de thuisploeg met scherp spel (4-10). Leiden was getergd en er ontspon zich een leuke tweestrijd, waarbij Feyenoord zichzelf aan het einde van het eerste kwart nog iets tekort deed (17-14). Aan het begin van het tweede bedrijf (met Buijs, De Vreede, Vijber, Sow en Beckton) ging het mis. Leiden denderde onder leiding van een uitstekende Ververs (10 punten, 13 assists) over de Rotterdammers heen. Bij 46-25 was het rust en de wedstrijd op zich al gespeeld.
Na de pauze kwam Feyenoord Basketball nog een keer terug tot 11 punten, maar vooral de driepunters misten de basket, waardoor Leiden weer naar een comfortabele voorsprong uitliep. Aan Rotterdamse zijde bleven te veel spelers onder hun kunnen. De eindstand van 78-58 was daarom logisch.
Trenton Gibson scoorde 17 punten. Zaba Bangala had wederom mooie cijfers (10 punten, 13 rebounds, 5 assists) en noteerde evenals Kai Edwards (10 punten, 11 rebounds) opnieuw een double-double