Een helft hield Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball donderdag knap gelijke tred met Heroes Den Bosch. Maar een blessure van uitblinker Shavar Reynolds en een kleine rotatie nekten de Rotterdammers. Uiteindelijk viel de nederlaag heel ruim uit (111-74) en kan Feyenoord Basketball zich opmaken voor de Elite Silver.
Zeeuw & Zeeuw begon scherp en pakte brutaal een voorsprong (14-20). Pas na een time-out van Eric Braal herstelde Den Bisch zich en sloot het amusante eerste kwart met 31-26 af. Ook in het tweede kwart hield het gehavende Feyenoord (zonder Beckton en Buijs) onder aanvoering van Reynolds dapper stand. Pas aan het einde glipte Den Bosch ervandoor: 58-46. Met Reynolds (18) en Trey Diggs (16) als topscorers.
Wie dacht dat het nog een wedstrijd zou worden, kwam bedrogen uit. Met een run van 11 punten sloeg Den Bosch in het begin van de tweede helft een groot gat. Toen ook Reynolds geblesseerd naar de kant ging, was alle spanning weg, hoewel het duel onderhoudend bleef: 84-57 na het derde kwart.
Met alleen Diggs en Vijber als puntenmakers aan Rotterdamse kant en drie spelers op vier fouten (De Vreede, Sow en Diggs) tikte de ongeslagen koploper in het vierde kwart zelfs de honderd aan: 111-74.
Trey Diggs onderscheidde zich met 31 punten, Reynolds bleef op 18, terwijl Caleb Vijber verdienstelijk 10 punten binnen schoot.
Met een duel tegen Weert sluit Feyenoord Basketball zaterdag het Nederlandse deel van de competitie af. Daarna wacht de Elite Silver.