Gisterenavond speelde Zeeuw&Zeeuw Feyenoord voor het eerst weer met publiek. Na de op dinsdagavond afgekondigde versoepelingen was er weinig tijd om hieraan ruchtbaarheid te geven, maar de organisatie was tevreden met de 250 toeschouwers die op de wedstrijd waren afgekomen. Het gaf meteen een heel andere sfeer.

Over het treffen zelf kunnen we zeggen dat Zeeuw&Zeeuw Feyenoord opende met een 7-0 run, dat Jarrid Rhodes topscorer van de wedstrijd was met 20 punten en dat we het vierde kwart wonnen met 25-20. Maar objectiever moeten we vaststellen dat we kansloos waren tegen het kapitaalkrachtige, met acht Amerikanen uitgeruste team, uit de Martinistad.

De eerste vijf punten zijn voor Jeroen van der List en CJ Jones voegt er nog twee aan toe. Het staat 7-0, het licht kan uit. Zeven minuten lang houdt Feyenoord stand tegen het Amerikaanse geweld. Vanaf dat moment pakt Donar de leiding; van 15-16 wordt het 15-21. Met vrije worpen van Rhodes en vijf punten van Chaed Wellian blijven we aangehaakt tot het einde van het eerste kwart (25-27).

Dat verschil houden we in het tweede kwart nog vijf minuten vast (29-31), maar dan slaat de Groningse machine aan en loopt de ploeg in vijf minuten weg naar 29-44. Niels Foerts onderbreekt de run, ook Jarrid Rhodes scoort weer; zijn driepunter brengt de score op 36-50. We gaan rusten bij 36-53.

De Groningse coach Matthew Otten laat ogenschijnlijk zijn sterkste formatie in het veld staan, neemt geen risico en wisselt nauwelijks door. Zeeuw&Zeeuw Feyenoord blijft moedig tegenstand bieden. We noteren een dunk van Rhodes, driepunters van Stolk, Jones, Foerts en Wellian, maar komen geen stap dichterbij. Halverwege het slotkwart is het verschil nog 20 punten (67-87).

Toch zijn de laatste drie minuten voor Zeeuw&Zeeuw Feyenoord, omdat de thuisploeg, met ook Philip Metz binnen de lijnen, er nog een paar driepunters in knalt, bij 79-93 zit het erop.