OP HERHALING: 

Er is nog 3 minuten en 4 seconden te spelen als Toon van Helfteren in zijn laatste time-out zijn team toespreekt. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball kijkt dat in sporthal Sportlaan in Den Helder tegen een 13 punten achterstand aan: 66-53. 

De Rotterdammers hebben een moeizame wedstrijd achter de rug. Jeroen van der List is ziek. De eerste helft zit hij nog op de bank, na de rust ligt hij in de spelersbus. Austin Lawton, de andere lange man, loopt eenvoudig tegen persoonlijke fouten op en moet regelmatig naar de bank om het risico op uitsluiting te minimaliseren. Willem Brandwijk en Coen Stolk komen duidelijk lengte tekort tegen de 2.07 lange Helderse center Yarick Brussen. 

Het is rommelig aan twee kanten, er gaat veel mis. In het eerste kwart worden in totaal maar 22 punten genoteerd evenredig verdeeld over beide ploegen. Ook de ruststand is er niet één op trots op te zijn: 25-26. In het derde kwart loopt de score iets op maar de ploegen ontlopen elkaar zo goed als niets (19-20). 

In het vierde kwart laat de thuisploeg Feyenoord met een 14-0 run de hielen zien en heeft het er alle schijn van dat de Rotterdammers tegen de derde nederlaag van het seizoen gaan oplopen. 

Dan zijn we weer terug bij die laatste time-out van Zeeuw&Zeeuw. 

Keyshawn Woods brengt met een jumpertje meteen het verschil terug naar 11 (66-55) en de Helderse Amerikaan Michael Miller stapt in de daaropvolgende aanval over de lijn. Nu neemt Peter van Noord namens de thuisploeg een time-out. Nog 2’36. Quentin Snider mist de driepunter, maar de rebound is voor Willem Brandwijk die scoort: 66-57. De Suns slagen er weer niet in een aanval af te ronden, de steal is van Coen Stolk, de break van Keyshawn Woods die scoort en een bonus krijgt: 66-60. Woods pakt de Helderse spelopbouwer op en slaagt erin de bal te stelen waarna hij op zijn zitvlak landt. Zittend passt hij op een zeer alerte Austin Lawton die naar de Helderse basket sprint en afdunkt: 66-62. 

De thuisploeg mist de driepunter, Brandwijk heeft de rebound. Feyenoord stormt naar voren. De kleine Nino Gorissen kruist voor Lawton langs en struikelt. De scheidsrechter ziet er een fout van Lawton in, het is zijn vijfde en hij kan gaan zitten. De verdediging van Zeeuw & Zeeuw staat dusdanig op scherp dat de Suns er niet in slagen om binnen 24 seconden de ring te raken. Brandwijk mist in de tegenaanval en Keyshawn Woods loopt daarbij tegen zijn vierde fout op. De dweilers van Den Helder maken overuren, en met hun gebrekkige toerusting duurt het lang voor het spel hervat kan worden. 

Wanneer Den Helder weer ten aanval trekt met Gorissen, maakt Quentin Snider op hem een fout (het is zijn eerste). Gorissen gaat naar de vrije worplijn, scoort zijn eerste vrije worp (67-62), maar de tweede is een airball. Weer volgt er een time-out, maar wie daarom gevraagd heeft blijft onduidelijk. Voor Feyenoord pakt dat in ieder geval goed uit. Nog 20 seconden, verschil 5 punten. Halverwege de helft van Den Helder neemt Snider de out-of-bounce. Coen Stolk ontvangt de bal en passt terug naar Snider die een meter vanaf de zijlijn staat. Toch drukt hij feilloos af: 67-65. De thuisploeg gooit bij het innemen pardoes de bal over de zijlijn; wederom out-of-bounce voor Rotterdam. Met nog een paar seconden op de klok komt de bal bij Coen Stolk. Die faalt niet: 67-67. Michael Miller onderneemt nog een poging van ver, maar die komt niet meer in de buurt van de Rotterdamse basket. Verlengen. 

De klap van 1-14 in de laatste drie minuten komt de thuisclub in de extra vijf minuten niet meer te boven. De verlenging is voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord: 5-12. De laatste score is een dunk van Brandwijk die daarmee de kroon zet op een historische inhaalrace. 

De punten gaan onverwacht mee in de Rotterdamse bus: 72-79.