Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De rood-witten wonnen zondagmiddag in Bemmel met het kleinst mogelijke verschil van Yoast United in een ware thriller: 66-67.

De Rotterdammers begonnen onstuimig aan de wedstrijd in De Kooi die voor de helft gevuld was. Zo onstuimig dat het even niet tot afronding kwam. We noteerden drie verloren aanvallen door een loopfout, een lijnfout en een passfout, maar Zeeuw & Zeeuw Feyenoord stelde daar wel heerlijk intensief basketbal tegenover dat leidde tot een 14-18 voorsprong na het eerste kwart.

Toen Yoast in het tweede kwart meer dan vier teamfouten had opgelopen, liep Zeeuw & Zeeuw uit van 21-23 naar 21-37. Deze 0-14 run zorgde vooral voor de 23-40 voorsprong bij rust. Er leek geen vuiltje aan de lucht.

Feyenoord kwam niet lekker uit de kleedkamer, Yoast wel. De ploeg uit Bemmel, nog zonder zege, zette een agressieve zone neer om de steeds naar het bord snijdende Rotterdammers af te stoppen. Yoast kwam terug, Feyenoord forceerde, maar herstelde zich in de laatste minuten enigszins. Na het 3e kwart waren er nog negen punten van de voorsprong over (43-52).

Net als in de eerste twee wedstrijden liet Feyenoord het aankomen op een superspannend vierde kwart. De aanval van Rotterdamse kant liep niet meer; de Bemmelse schoten troffen wel doel. Trenton Gibson werd zwaar op de huid gezeten en zo werd de angel uit de Rotterdamse offense gehaald.

Het leidde tot 62-62 met nog twee minuten op de klok. En zelfs een voorsprong voor de thuisploeg van 66-65 met nog 40 seconden te gaan. In de tegenaanval miste Trenton Gibson zijn schot, en pakte Wietze Nossek de rebound. Hij speelde af naar Van Schaik. In het nauw gebracht door Caleb Vijber en Stacy Beckton verloor de Yoast-speler de bal en ging de Amerikaan naar de basket. Zijn schot belandde op de ring. Met een uiterste krachtsinspanning tikte Caleb de punten toch binnen. In de laatste tegenaanval probeerde Van Overbeek Yoast naar de winst te schieten, maar zijn poging mislukte en het bleef 66-67.

Zeeuw & Zeeuw behield de ongeslagen status en had in Caleb Vijber (14 punten) en Kai Edwards en Zaba Bangala (beiden met een double-double) opvallende spelers.

Komende zondag komt kampioen Leiden naar het Topsportcentrum om te proberen Feyenoord de eerste nederlaag toe te brengen.