Het was een drama om er te komen; de spelersbus had in de drukke vrijdagmiddagspits vier uur en een kwartier nodig om in Mons te arriveren. Voor fatsoenlijk acclimatiseren was geen tijd, toch had Zeeuw & Zeeuw Feyenoord na het derde kwart de voorsprong nog in handen: 58-60. Het was bewonderenswaardig maar niet genoeg voor de winst.

Tot de rust hielden de teams elkaar in evenwicht: 22-20 na het eerste kwart en 47-42 bij rust.

Jeroen van der List kon vanwege een blessure niet meespelen, maar dat weerhield Zeeuw & Zeeuw er niet van een overwicht aan rebounds te pakken. Er werd sterk en als team gespeeld, waardoor de Walen ook in het derde kwart Feyenoord naast zich moesten dulden.

Vooral de Amerikanen Reynolds en Diggs zorgden voor de scores (beiden 20). Ook Terrence Bieshaar schoot goed (18 punten). Het was niet genoeg om Mons van ons af te houden. In de eerste vijf minuten van het slotkwart ging zo’n beetje alles verkeerd en moesten we een 13-0 run incasseren. Dat was te veel van het ‘goede’.

Ondanks de uiteindelijke nederlaag (72-82) bood het spel goede perspectieven om de eerste ronde van de play-offs (start komende woensdag in het Topsportcentrum) te overleven.