Zeeuw & Zeeuw Feyenoord verwelkomt een nieuw business clublid: Edu4Install, het eenmansbedrijf van Oscar Nuijten. Oscar geeft trainingen en adviezen op het gebied van installatietechniek. “Bijdragen aan de ambities van Feyenoord Basketball, daar gaat het mij om.” 

Oscar heeft zelf lange tijd gebasketbald. Dat begon op 20-jarige leeftijd, toen hij op de HTS in Rotterdam zat. “Tijdens de HTS-kampioenschappen vroeg een medespeler, die lid was bij basketbalvereniging Alexandria ’66, mij om eens mee te gaan naar een training. Ik vond de sport meteen erg leuk. Gaandeweg heeft één van de trainers, Arjan de Bruin, mij en anderen basketbalgek gemaakt.” 

Twee decennia lang is Oscar betrokken gebleven bij de Kralingse multisportclub. Als lid, maar later ook als jeugdtrainer en bestuurslid, waaronder een tijdje als voorzitter. “Daarna ben ik overgestapt op tennis”, vertelt Oscar. “Op je veertigste kost het iets teveel energie om elke week met al die jonge knapen mee te hobbelen. Wel gooi ik elke week nog een balletje hier in Capelle aan den IJssel bij de MBA (Monday Basketball Association), een groep basketballiefhebbers tussen de 30 en 80 jaar oud waarmee we elke maandagavond op het veld staan.” 

Foto: Luka de Kruijf

Na zijn leven lang in de installatietechniek te hebben gewerkt, ging Oscar 4,5 jaar geleden met pensioen. Maar stoppen met werken, ho maar. Na zijn pensionering begon hij voor zichzelf. Onder de naam Edu4Install geeft Oscar trainingen en adviezen op het gebied van installatietechniek. “Ik vind het mooi om iets te kunnen blijven betekenen en waardering te krijgen voor je werk. Ik kan me niet voorstellen om heel de week alleen maar een beetje te tennissen en uit te slapen.” 

Oscar is de ontwikkeling van het eredivisiebasketbal in Rotterdam altijd blijven volgen. “Als supporter kwam ik regelmatig kijken bij thuiswedstrijden”, vertelt hij. “De reden om nu in te stappen als partner is dat ik merk dat de organisatie zich sterk ontwikkelt en dat er veel ambitie is. De missie is om structureel deel uit te maken van de top vijf. Daar draag ik graag aan bij.” 

Ook partner worden bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball? Neem contact op met Armand Salomon voor meer informatie: a.salomon@feyenoord.nl.