Zeeuw & Zeeuw Feyenoord stond gisteravond voor een zware opgave in de Antwerpse Lotto Arena tegen Telenet Giants. Ons team moest aantreden zonder Jeroen van der List en zonder Niels Foerts, die beiden aan hun enkels geblesseerd zijn. Dat ging ten koste van de rotatie, maar niet van de motivatie, want Zeeuw & Zeeuw Feyenoord speelde een prima eerste helft en stond bij de rust voor met 35-39. In de tweede helft bleek dat dat te veel van de Rotterdammers had gevergd waardoor ze door de Belgen werden overklast: 98-65.

De Antwerpenaren openen de score, maar Feyenoord is trefzeker met Jarrid Rhodes en een driepunter van Coen Stolk: 5-5. Een lay-up van Mack Bruining, twee schoten van Rhodes en een van Stolk brengen Zeeuw & Zeeuw een voorsprong van acht punten (7-15 in de zesde minuut). Isaï Sow scoort zijn beide vrije worpen en de Lotto Arena (1500 toeschouwers) valt stil bij een dunk van Stolk (12-21). Het is de grootste Rotterdamse voorsprong in de wedstrijd, die door drie rake vrije worpen van CJ Jones, blijft staan tot het einde van het kwart: 15-24.

De Giants beschikken over een Amerikaanse center die 2.06 meet en 120 kilo weegt (Cameron Krutwig) en daarmee zorgt hij voor nogal wat massa op het veld. De eerste punten in het tweede kwart zijn voor hem. Deze score leidt tot de eerste serieuze aanval op de Rotterdamse voorsprong. De thuisploeg gaat daarmee Zeeuw & Zeeuw even voorbij (25-24) maar met een driepunter pakt Jones de voorsprong weer terug. Het is de start van een 0-7 run (25-32) inclusief een driepunter van Chaed Wellian. Jones en Wellian scoren beiden nog tot de pauze, waardoor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord met een voorsprong de rust in gaat (35-39).

Na rust krijgt Feyenoord het moeilijk, vanwege de gebrekkige wisselmogelijkheden slaat de vermoeidheid toe. Twee driepunters (Rhodes en Wellian) houden de Feyenoorders nog even in de race (40-45), maar dan stomen de Belgen door en happen de Rotterdammers naar adem: 53-45. Een driepunter van Rhodes stopt de run en ook Stolk laat nog een bommetje vallen (58-53), maar de thuisploeg is ontketend en staat bij het einde van het kwart al tien punten voor: 63-53.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord krijgt het verdedigend in het slotkwart niet meer opgebracht en de vermoeidheid heeft ook zijn weerslag op de schoten. Bijna vijf minuten lang krijgt de Rotterdamse ploeg er geen bal meer in. Als Jones dan een driepunter raak schiet, staan de Giants al op 82 en Feyenoord op 56. Ook in de laatste vijf minuten zijn de Rotterdamse scores duur.

Met de voorsprong bij rust toonde Feyenoord zijn mooie en vechtlustige gezicht, na rust vooral een minder en oververmoeid gezicht. Het werd uiteindelijk 98-65, met 17 punten van Stolk en Jones en 16 van Rhodes. Veel tijd om uit te rusten hebben de mannen van Van Helfteren niet, want vrijdag volgt al de return in het Topsportcentrum.