Win! Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In een sfeervolle Apollohal was het team van Toon van Helfteren te sterk voor Amsterdam: 63-81.

Aanvankelijk leek Feyenoord af te stevenen op een monsterscore: 0-15 na enkele minuten, maar Apollo kwam terug tot 20-23 na het eerste kwart en zelfs kort daarna een voorsprong. Toch leidden de Rotterdammers bij rust weer (40-47) dankzij de punten van Trey Diggs en Terrence Bieshaar. De laatste, terug van 2 jaar blessureleed, speelde sowieso een sterke wedstrijd.

In een wisselvallige en rommelige tweede helft liep Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball aanvankelijk uit naar 46-67, maar verzuimde verder afstand te nemen.

Trey Diggs was met 20 punten topscorer, gevolgd door Beckton (18) en Bieshaar (16).

Natuurlijk was coach Toon van Helfteren blij met de eerste winst, maar hij zag genoeg punten voor verbetering. “We begonnen goed, maar we lieten ons op een gegeven moment meeslepen in het rommelige en agressieve spel van Amsterdam. Dan zie je toch dat we als jonge ploeg nog ervaring tekort komen. Het moet beter willen we het de top-4 moeilijk gaan maken.”