Zaba Bangala speelt komend seizoen voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De 21-jarige Zweedse power forward komt over uit Duitsland, waar hij minuten maakte in de Champions League voor Bonn en van zich liet spreken in het ontwikkelingsteam. Afgelopen basketbaljaar maakte Zaba zijn debuut in het Zweedse nationale team.

Bangala is de eerste Zweed ooit in Rotterdamse dienst. Hij geldt als een groot talent. “We zijn ontzettend blij dat we Zaba aan ons hebben kunnen binden”, zegt de nieuwe Feyenoordcoach Tim Arns dan ook. “Zaba  heeft in de afgelopen 2 jaar ervaring op kunnen doen bij zowel ASVEL Villeurbanne als  Telekom Baskets Bonn. Gedurende deze twee jaar heeft hij bij de ontwikkelingsteams van deze clubs (respectievelijk U21 en Pro B) laten zien een ontzettend dominante en effectieve factor te zijn. Zaba heeft het lichaam van een moderne big en we zijn ervan overtuigd dat hij zijn eerdere effectiviteit meeneemt naar Rotterdam!”

Met de komst van Bangala krijgt de selectie van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball steeds meer vorm. In een eerder stadium trok de club de Amerikaanse point guard Trenton Gibson aan en verlengde het de verbintenissen met Isai Sow, Caleb Vijber, Pieter Buijs, Ivo de Vreede en Stacy Beckton. Maik Bouwer keerde vanuit de VS terug naar het oude nest in het Topsportcentrum. Wie er nog meer naar de Maasstad komen, wordt komende weken duidelijk. Zeker is wel dat de selectie over veel jong talent beschikt.

Feyenoord Basketball speelt de eerste wedstrijd van het seizoen op 1 oktober thuis tegen Donar, waarvan vorig seizoen sensationeel werd gewonnen. Dat belooft dus veel.

Kaarten of seizoenskaarten zijn te verkrijgen op www.feyenoordbasketball.nl/tickets/