Marijan Obad versterkt komend seizoen het team van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De 2.03 meter lange power forward uit Kroatië komt over van BAL uit Weert. In het shirt van de Limburgers kwam hij afgelopen seizoen tot 24 duels, waarin hij gemiddeld 4,5 punt en 3 rebounds haalde.

“De ambitie van Feyenoord Basketball om het de beste teams moeilijk te maken sprak me aan, daar wilde ik deel van uitmaken”, zegt Obad. “Ik hoop met de club opnieuw de Elite Gold te bereiken, ook door het team te helpen met alles wat ik in me heb. Een seizoen draaien, waarop we trots kunnen zijn… Dat is mijn doel.”

Drie jaar geleden kwam Marijan via zijn oom Muris Agic, zelf coach, naar Weert. “In mijn tweede jaar bij BAL kreeg ik een zware blessure aan mijn achillespees waardoor ik een seizoen niet kon spelen. Dat had een grote impact. Maar met revalideren en hard werken, merkte ik dat ik afgelopen seizoen steeds beter werd.

Obad tekende in 2021-2022 twee career highs aan: 18 punten en 4 assists, beide tegen Yoast. “Hoe het team er precies uit gaat zien, weet ik nog niet. Maar ik ben blij dat ik kan spelen met ervaren jongens als Jeroen van der List. Daar kan ik van leren. Bovendien krijg ik met Toon van Helfteren een coach met veel kennis van basketbal. Dat zal mijn spel verbeteren en mijn kennis van het spel vergroten.”

Wat voegt hij toe aan het team? Marijan: “Het begint met hard willen werken. Ik ga graag voorop in de strijd als het gaat om 1-1 verdedigen. Daarnaast wil ik me focussen op de rebounds. Ik speel graag op de 3-positie, maar kan het team ook op andere posities helpen als het nodig is.  Met mijn postuur kan ik ook vanuit het ‘op-posten’ creatieve oplossingen vinden. Ik kijk er naar uit mijn energie te laten zien aan het Rotterdamse publiek.”