Met de bekerwedstrijd tegen Donar nog in de benen, wacht voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord al binnen een paar dagen weer een nieuwe wedstrijd. Aanstaande zaterdag om 20.30 uur hervatten we thuis de competitie tegen Aris Leeuwarden.

Reeg Zeeuw & Zeeuw Feyenoord in de eerste maanden van de competitie de overwinningen nog aaneen, nu zijn de resultaten iets wisselvalliger. Woensdagavond verloor het van Donar Groningen, Maar ook de wedstrijden daarvoor kwakkelde Feyenoord. Van de afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Feyenoorders er slechts één. Lichtpuntje: laat dat nu net tegen Aris Leeuwarden zijn.

Aris op oorlogssterkte

Dat betekent echter niet dat winst zaterdag vanzelfsprekend is. Bij Aris waren destijds spelverdeler Andrzej Mazurczak en Craig Osaikhwuwuomwan nog geblesseerd. Inmiddels draaien zij alweer een tijdje mee en is Aris op oorlogssterkte.

Beiden zijn direct belangrijk voor de ploeg van de Belgische coach Ferried Naciri. Mazurczak is topschutter van het team, met 18,2 punten gemiddeld en verbluffend hoge schotpercentages van 65% tweepunters en 47% driepunters. ‘Craig O.’ staat al na vier wedstrijden op bijna 12 punten gemiddeld.

Aandachtspunten

De afgelopen weken zijn bij de Rotterdammers bovendien verschillende problemen boven komen drijven. Toon van Helfteren is bijvoorbeeld al het hele seizoen kritisch op het aantal rebounds dat zijn ploeg pakt, ook toen er nog gewonnen werd. Hij benoemde het zelfs tot de achilleshiel van de ploeg.

Daarnaast kampen de Rotterdammers met een beperkt scorend vermogen als team. Quentin Snider en Keyshawn Woods zijn de laatste weken de enigen in de dubbele cijfers. Ook dat was aan het begin van het seizoen anders, toen vooral Jeroen van der List erg op dreef was, met een gemiddelde van dik 15 punten. Ook de andere twee lange mannen, Austin Lawton en Willem Brandwijk, hadden toen hoge gemiddeldes.

Blessureleed

Hierbij moet wel opgemerkt worden dat Zeeuw & Zeeuw lange tijd niet compleet was. Bijna elke speler heeft wel met ziektes of blessures te maken gehad. Zelfs nu nog is Feyenoord nog niet op volle sterkte: Coen Stolk zal zaterdag nog niet 100% inzetbaar zijn.

Uw support is zoals altijd belangrijk. We hopen u dus zaterdag in het Topsportcentrum te verwelkomen, om Feyenoord aan te moedigen in wat ongetwijfeld een spannende clash gaat worden.