Met een goed gevoel sloot Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball het nationale deel van de BNXT League af. De formatie van coach Tim Arns pakte de overwinning bij Donar Groningen (62-70), waarvan het team ook de openingswedstrijd van het seizoen won.

Sinds die eerste ontmoeting speelde Donar het ticket voor de Elite Gold bij elkaar en was Feyenoord vorige week door Weert verwezen naar de Elite Silver. Die strijd was dus gestreden, maar alle punten tellen gewoon mee voor de volgende fase. 

Martiniplaza was zo goed als uitverkocht. Donar had al twee maanden geen thuiswedstrijd meer gespeeld en het Groningse publiek ging eens goed zitten voor de clash met de Rotterdammers. Maar na vier kwarten was het stil in de hal. Feyenoord Basketball had de thuisploeg eigenlijk geen kans gegeven.

Donar kwam op een 2-0 voorsprong, maar die weelde was van korte duur. Een driepunter van Maik Bouwer maakte een einde aan de enige voorsprong die de Groningers zaterdagavond kenden. In het begin was de “herrezen” Bouwer de drijvende kracht. Met acht punten bracht hij zijn team naar een kwartstand van 9-17. Toen ook Trenton Gibson tegen het povere Donar op stoom kwam ging het bij rust naar 22-33.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball speelde niet groots, maar er zat – in tegenstelling tot een week eerder – wel wilskracht en vechtlust  in het team. Zonder Stacy Beckton (terug naar VS) en Caleb Vijber (blessure) liepen de rood-witten in het derde kwart zelfs uit naar een marge van 17 punten. Onder meer twee driepunters van Babusis brachten Donar weer enigszins nabij (41-48).

Met Zaba Bangala eindelijk bij de les en een excellerende Gibson bouwde Feyenoord in het vierde kwart opnieuw aan een grote voorsprong (49-65). Eigen slordigheidjes en een alles-of-niets poging van Donar lieten de voorsprong afbrokkelen, maar de Rotterdamse zege kwam niet meer in gevaar. De gelatenheid en stilte  in Martiniplaza kon Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball als compliment in ontvangst nemen. Vooral de stats voor driepunters waren veelzeggend: 6 uit 32 (18%) voor Donar tegen 8 uit 20 (40%) voor Feyenoord.

Gibson eindigde de avond met 28 punten, Bouwer schoot er 15 bij elkaar. Bangala ondersteepte zijn status als reboundkoning (13).

Op 6 maart begint Feyenoord aan de crossborderfase met een thuiswedstrijd tegen Aalst.