Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft zondagmiddag gewonnen van Den Helder Suns. De Feyenoorders, die door de winst aangehaakt blijven bij de top 4, sloegen in het tweede kwart een gat, dat de Heldenaren niet meer te boven kwamen: 91-75.

In het Topsportcentrum zijn vanmiddag zo’n 1.500 toeschouwers aanwezig, mede dankzij de vele klanten en zakenrelaties die op uitnodiging van hoofdsponsor Zeeuw & Zeeuw aanwezig zijn. Het publiek laat zich vanaf de eerste minuut flink horen, wat voor een heerlijke sfeer zorgt.

Toch is het Den Helder Suns dat na twee minuten spelen op een 2-6 voorsprong staat. Feyenoord wordt gelukkig op tijd wakker. Dankzij scores van Keyshawn Woods (topscorer met 22 punten), Jeroen van der List en driepunters van Coen Stolk en Quentin Snider staat het even later 12-12. Het eerste kwart gaat uiteindelijk met 22-24 naar de bezoekers.

In het tweede kwart verdedigen de Feyenoorders agressiever. Ook begint de thuisploeg meer rebounds te pakken. Feyenoord plaatst een 10-0 run, terwijl het Suns dit kwart slechts negen punten maken. Feyenoord maakt er 22 en dus staat er bij rust een voorsprong op het bord: 45-33.

In de eerste minuten na rust is Suns de bovenliggende partij. Dankzij enkele steals en driepunters komen de Heldenaren met rasse schreden dichterbij: 47-42. Daarna repareert Zeeuw & Zeeuw de schade. Dankzij een hookshot van Willem Brandwijk en een and-one van Coen Stolk is het gat weer tien: 52-42.

In het laatste kwart vergroot Zeeuw & Zeeuw de voorsprong naar 25 punten (81-56), maar in de laatste vijf minuten snoepen de Heldenaren daar tien punten vanaf. De winst komt echter niet meer in gevaar voor de thuisploeg, die voor de derde keer dit seizoen van Den Helder Suns wint: 91-76. Positief daarbij is dat de Rotterdammers vanavond heersten in de lucht, met 45 om 33 rebounds.

March Madness-combiticket

Aanstaande zaterdag (6 maart) om 19.45 uur speelt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord de tweede thuiswedstrijd in een reeks van vier. Tegenstander is Donar Groningen. U kunt nog profiteren van de speciale March Madness-combitickets, waarmee u voor slechts 20 euro de volgende drie thuiswedstrijden kunt bezoeken. Het combiticket (en uiteraard losse tickets) bestelt u hier.